В месеца, в който се отбелязва „Седмицата на гората“, служители

...
В месеца, в който се отбелязва „Седмицата на гората“, служители
Коментари Харесай

Служители на Райфайзенбанк засадиха 400 фиданки във Витоша

В месеца, в който се отбелязва „ Седмицата на гората “, чиновници на Райфайзенбанк залесиха с 400 фиданки смърч местността „ Игликини поляни “ в Природен парк „ Витоша “. Инициативата се организира в партньорство с управлението на парка и лесничеите от Държавно Горско Стопанство – София. Новите насаждения се простират на повърхност от 1.2 дка и по този метод ще обогатят гората на един от най-посещаваните естествени паркове в България.

Голяма част от природолюбителите са хора с увреждания, заради което е належащо адаптирането на региони от парковата територия за техните потребности. За да отстрани бариерите и да даде равни благоприятни условия за достъп до парка на всички гости, Политическа партия „ Витоша “ инициира плана „ Витоша – налична за всички “, който беше част от дарителската акция на Райфайзенбанк „ Избери, с цел да окажеш помощ “ 2017. Преодоляване на изолацията на хората в неравностойно обществено състояние, възстановяване качеството им на живот, обществената интеграция и акомодацията им, както и пълноценната им реализация в публичния живот са съществени цели на благородната самодейност, в която интензивно вземат участие чиновниците на банката.

В дарителската акция на Райфайзенбанк „ Избери, с цел да помогнеш” 2017 бяха набрани над 14 000 лева в поддръжка на плановете от сфера Екология. За 9-те издания на самодейността, сумата, дарена за планове за запазване на околната среда, е над 106 000 лева, като средствата са събрани от персонални дарения на чиновници на Групата Райфайзен, както и от банката, която прибавя до 100 лева към всяко подаяние на чиновник. Освен със свои персонални средства, чиновниците на банката регулярно вземат участие и в доброволчески начинания за запазване на българската природа, като за втора поредна година засаждат дръвчета.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР