В месеца между 3 февруари и 3 март в галерия

...
В месеца между 3 февруари и 3 март в галерия
Коментари Харесай

“Портрет на коняк”: фотографска среща с една изчезваща екзотична култура


В месеца сред 3 февруари и 3 март в изложба за снимка “Синтезис ” на бул. “Васил Левски ” 55 ни чака вълнуваща среща с представителите на една изчезваща племенна просвета – тази на племето коняк от Нагаланд, Североизточна Индия. Фотографите Петя Чавдарова и Георги Вълчев са запечатали в фрагментите си последните остатъци на една първична традиция, която към този момент изчезва в изтриващия разликите актуален свят.

Воините от племето Коняк са известни като последните ловци на глави. Следите от съвсем забравените племенни традиции, свързани с татуиране, пиърсинг и събиране на титли от борби, са обречени да изчезнат със гибелта на днешните старейшини. Обекти на интереса на фотографите са възрастните членове на племето коняк. “Избрахме точно коняк като най-емблематично от всички племена и носещо най-вече белези от предишното – споделят създателите. – Това е художествена и едновремено документална творба, отдадена на актуалните възрастни представители на племето, която разказва тяхната културна еднаквост. Изваждайки ги от ежедневната им среда, ние фокусираме вниманието върху тях самите и белезите на културата им, избледняващи по телата им – тъкмо като самата нея. ”

Откриването на изложбата е на 3 февруари, вторник, от 19 ч. в изложба “Синтезис ” в наличието на създателите. По-долу можете да видите видеопредставянето на плана, а спомагателна информация за него ще откриете във фейсбук групата на събитието.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР