В Македония казах историческата и реалната политическа истина, посочи пред

...
В Македония казах историческата и реалната политическа истина, посочи пред
Коментари Харесай

Костадинов за скандала в РСМ: Казах историческата истина

В Македония споделих историческата и действителната политическа истина ", уточни пред БТВ лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов във връзка последния скандал в РСМ.
Премиерът на Република Северна Македония /РСМ/ Димитър Ковачевски осъди позицията на Костадинов във Facebook, че: 
„ Всеки българин в България обича Македония и няма нищо срещу Македония. България и Македония са две страни, които би трябвало да бъдат една. Ние желаеме едно само нещо - да не се фалшифицира българската история, да се твърди, че нещо, което е общо, е друго. Ние приказваме един език и имаме обща просвета, само че нямам нищо срещу да се чувствате обособен народ “.
Ковачевски посочи, че такива политици не са мечтани в РСМ. По този мотив водачът на " Възраждане " посочи, че не е отправял териториални искания към РСМ.
" Какво тъкмо териториално съм отправил към Македония, с изключение на да кажа, че в Македония живеят хора, които се усещат българи, които приказват на български език, че приказваме на един и същи език с хората в Македония. Сега те го назовават македонски, само че това не значи, че ние не се разбираме и че всеки един естествен лингвист в света знае, че това е акцент на българския език “, попита Костадинов.

Относно изказването, че „ България и Македония с две страни, които би трябвало да бъдат едно “ той се базира на българските възрожденци, които са изповядвали такива идеали.

" От момента, в който дойдох в Македония, до връщането си назад и до безусловно ден сегашен получавам ужасно доста поздравления от българи от Македония, които споделят: „ най-сетне някой отиде и сподели истината на македонските публицисти в центъра на Скопие “, акцентира водачът на „ Възраждане “. За него обстоятелствата са такива, тъй като Народното събрание работи напълно в американски интерес. Костадинов даде образец с утвърждението на контракта за закупуването на вторите F-16, военната помощ за Украйна и концепцията да се ликвидира българският лев за сметка на еврото. Според него и медийното пространство е доминирано от американското посолство, финансирани от Фондация „ Америка за България “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР