В лицето на Мария Габриел разпознах човек, който беше дошъл

...
В лицето на Мария Габриел разпознах човек, който беше дошъл
Коментари Харесай

Кирил Петков впечатлен от Мария Габриел: Не залоствам вратата за бъдещ кабинет

В лицето на Мария Габриел разпознах човек, който беше пристигнал да води същински диалог, а освен да чуе " не " от нас. По време на срещата аз си мислех какъв брой извънредно би било идващите 4 година да имаме ръководство ГЕРБ-ДПС-БСП, съобщи съпредседателят на Политическа партия и някогашен министър председател Кирил Петков пред bTV.
 
" Затова не залостих вратата излизайки от тази среща, а споделих желая да поговоря с всичките ни органи. Имаме ясно решение, само че преди да кажем твърдо " не " желая да събера всички да мислим дали има различен вид, с изключение на да дадем страната на тройна коалиция, която не имаме вяра, че ще извърши дилемите, които слагаме в нашия проект за България. И това, което е значимо, е, че някои от отговорите ни й харесаха на Габриел ".
 
Ще създадем първо изпълнителен съвет на " Продължаваме промяната ", след това народен съвет, след това ще създадем съдружен съвет, изясни той. 
 
По думите му претендентът на ГЕРБ Мария Габриел е направила нещо друго от предстоящото от ПП-ДБ - давала е отговор на въпросите им и това им е направило доста положително усещания.
 
" Аз видях, че от другата страна, в нейно лице, всички я упрекваме, че от 2005-та година не е била в България, няма никакъв опит, само че може би тъкмо по тази причина имаше някакво европейско държание ", уточни Петков. По думите му има цялостно единодушие с тезите на Мария Габриел за военната помощ за Украйна, за приемането на Истанбулската спогодба, въпросът за Еврозоната - " това са същинските въпроси, по които една такава полемика би трябвало да стане ".
 
Първа действителна стъпка към малко доверие е, в случай че ГЕРБ-СДС поддържат наш ръководител на правната комисия, разяснява Петков.
 
По тематиката за възможната промяна на основния прокурор Петков сподели, че нещата би трябвало да се случат по институционален метод, " само че най- огромната бухалка в страната, когато се държи от неразбираеми фигури на напред във времето, ние оставаме с завладяна страна ".
 
" Частно да си кажа, не считам, че има късмет да покрепим държавно управление на ГЕРБ, само че не споделям " не ", отивам да обсъждаме в Изпълнителния съвет на " Продължаваме промяната ", 65 глави мислят по-добре от една ", съобщи водачът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР