В Лекарския съюз са постъпили множество сигнали за регистрирани немедицински

...
В Лекарския съюз са постъпили множество сигнали за регистрирани немедицински
Коментари Харесай

Лекарският съюз предупреди, че немедицински кадри предлагат онлайн здравни консултации

В Лекарския съюз са постъпили голям брой сигнали за регистрирани немедицински лица в разнообразни онлайн платформи, предлагащи съвещания с доктор или опция за записване на часове за обзор при експерт. От съсловната организация на лекарите предизвестяват потребителите на тези платформи да ревизират дали хората, с които имат намерение да се съветват фактически са правоспособни лекари като създадат информация с регистъра на БЛС.

Направена инспекция от съсловната организация е посочила, че сходни платформи не носят отговорност за верността, точността и актуалността на данните, оповестени в профилите на потребителите или медицинските лица, нямат и обвързване да обновяват и актуализират данните.

Във времена на пандемия, когато хората все по-често прибягват до сходни услуги е изключително значимо те да бъдат сигурни, че против тях стои експерт и че записват час за консултация при лице, което има право да упражнява лекарската специалност у нас.

Това е и едно от главните отговорности отредено със Закон на БЛС – да подсигурява, че практикуващите здравната специалност лица в страната фактически са лекари.

Затова БЛС репоръчва на всички консуматори, ползващи сходни платформи, да се уверят, че експертите, при които записват своя час за консултация или обзор имат право да упражняват лекарската специалност в страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР