В Лас Вегас, Невада, започна тазгодишното международно изложение за потребителска

...
В Лас Вегас, Невада, започна тазгодишното международно изложение за потребителска
Коментари Харесай

Най-впечатляващите технологии от CES 2018

В Лас Вегас, Невада, стартира тазгодишното интернационално ревю за потребителска електроника Consumer Electronics Show (CES) . Събитието обичайно притегля вниманието на феновете на другите устройства за индивида и техните модернизации - от коли, през чипове и роботи, до най-новото от дроновете, телевизорите и други новаторски хрумвания, които улесняват всекидневието.

И през 2018 година всички водещи hi-tech компании от света ще се показват на CES. С прототипи участват и нови стартъпи, търсещи финансиране за невероятните си хрумвания. 

Ето и някои от най-интересните джаджи, показани досега, съгласно редакторите на USA Today.

В ревюто CES 2018 вземат участие над 3900 компании от целия свят. То ще продължи до 12 януари.

................

Куфари за пътешестване, които се движат автоматизирано и не е нужно притежателят да ги тегли.

Как? Сензор с камера вътре в куфара разпознава кой е притежателят и след това го следва... на летището или другаде, до момента в който ръцете на индивида са свободни.

Иновацията е дело на китайската компания Forward X. Самоуправляващите се куфари имат датчици за жестов надзор. Развиват скорост от най-много 11,3 км/ч. Засега няма оповестена цена за артикул, само че по думите на представители на компанията куфарите ще бъдат оповестени за обмен през август. 

Банята Алекса. Алекса е гласов помощник, създаден от компанията Moen, на който човек може да подрежда да вземем за пример да включва утринния му душ. Технологията ще се продава на цени, започващи от 1200 щатски $ от пролетта на 2018 година Огледалото на Kohler за 1200 $ в това време може да бъде персонализирано за подобаваща мощ на осветлението към него в банята, с цел да свети по-малко или по-ярко при осъществяване на ежедневни задания като бръснене и миене на зъбите. На банята се подрежда с думите на британски език: " Алекса, кажи на Moen да ми включи душа на... градуса ". Не се чака за стопляне на водата, дава обещание производителят. 

Pup Pocket Scanner - това е дребен скенер, създаден във Франция, на цени от $299 за брой. Той е голям колкото половин смарт телефон - т.е. типичен джобен формат и е насочен към хората, които са изтощени от сканирането с ниска резолюция посредством смарт телефоните им. С него може да се сканират бизнес визитки и значими хартиени документи с чудесно качество. 

Велосипед, който става електрически . Това е по-евтин метод да превърнем елементарното си колело в е-колело, с което да прекосяваме по-дълги дистанции без да се изтощаваме физически. Electron се трансформира от естествен в електровелосипед и коства 799 $, като ще бъде разгласен за обмен през февруари. 

LED маска за сън. 100-доларовата Dreamlight Sleep Mask се слага на очите на индивида и стартира да излъчва оранжева светлина, до момента в който той се опитва да заспи (където и да се намира), което съгласно компанията производител оказва помощ да го направи по-бързо. Фирмата ще предложи маската за групово финансиране в уеб страницата IndieGogo напролет. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР