В лагера на испанския шампион „Барселона“ няма спортсмени. На това

...
В лагера на испанския шампион „Барселона“ няма спортсмени. На това
Коментари Харесай

В „Барса“ не са спортсмени

В лагера на испанския първенец „Барселона“ няма спортсмени. На това отзиви са от „Леганес“, скромният отбор, който нанесе първо проваляне на каталунците в Примера дивисион през сезона. Тимът от покрайнините на Мадрид взе скалпа на гранда с 2:1 и то след поврат. Филипе Коутиньо бе изведе „Барселона“ напред, само че в границите на 69 секунди „Леганес“ вкара два пъти – посредством Набил Ел Зар и Оскар Родригес.

„Въпреки че ги победихме със сърце и разпределяне, нито един техен състезател или представител от щаба им не пристигна да ни поздрави – съобщи Иван Куеяр, вратар на „Леганес“. – Вярно е, че сме най-скромният тим, само че записахме първата си победа за сезона и то против „Барселона“. Разбирам, че няма човек, който обича да губи, само че на първо място би трябвало да можеш да показваш почит към по-добрите. В този мач ние бяхме такива и справедливо спечелихме“.

Глава преклони и „Реал“. „Белия балет“ също позволи първо проваляне в шампионата. Воденият от Юлен Лопетеги отбор капитулира против „Севиля“ (0:3). Според някои почитатели, повода за загубата се крие в… проклиятие. „Реал“ пада постоянно в първия си мач след премиите на ФИФА. Преди дни Лука Модрич бе определен за най-хубав футболист, а дни по-късно пристигна резила против „Севиля“.

Всичко стартира на 9-ти януари 2017-та. Тогава Кристиано Роналдо победи с наградата, само че шест дни по-късно „Реал“ загуби от същия противник с 1:2.

На 23-и октомври същата година се състоя идната гала на ФИФА. Тогава още веднъж португалецът сграбчи премията, само че след нея „Реал“ отново загуби – този път от „Жирона“ с 1:2.

Треньорът Лопетеги съобщи, че не има вяра проклятието да е повода за резултата, само че цифрите демонстрират друго.

Снимка: Twitter
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР