В квартал “Красно село“, ж.к. “Лагера“ все още има много

...
В квартал “Красно село“, ж.к. “Лагера“ все още има много
Коментари Харесай

От презастрояването на София жителите са най-потърпевши

В квартал “Красно село “, ж.к. “Лагера “ към момента има доста нерешени проблеми, имаше митинг и голямо неодобрение измежду жителите. Владимир Петров е домоуправител на блок №60, чиито поданици ще бъдат най-потърпевши от това, което следва да се случи:

„ Нашият блок е издигнат през 1992 година и висок 18 етажа, има към 180 души в 85 жилището. Като за построяването на този блок са отчуждени към 16 частни парцела. В непосредственост има и други високи блокове, а дистанцията сред тях е извънредно незадоволително, по-малко от височината на самите блокове, което нарушава редица общински разпореждания. В първичния проект са планувани 30 паркоместа, които са извънредно незадоволителни ".

През 2003 година е утвърден нов строителен и регулационен проект на територията, само че жителите на блока не са били осведомени, както изискват наредбите.

„ Обнародвано е в " Държавен вестник ". Съответно хората не са прочели и са пропуснали 14-дневния период за обжалване. Като новия план планува изграждане на административен комплекс и подземни гаражи, при което се понижава броя на паркоместата от 30 на 13 “, сподели Владимир Петров.

Домоуправителя изясни, че с реализирането на плана се понижава междублоковото пространство и в плана се планува да се отсекат 15 броя дървета и шубраци, които са близо 50 годишни.

„ Има контракт за подмяна, от където стартират всичките ни проблеми. С контракта за подмяна от 2008 година подписан персонално от господин Бойко Борисов, в качеството си на кмет на София, се заменя общинския парцел с 6 жилището в крайни квартали в София “, добави той.

Земята, която се заменя за 6 жилището, е 1 140 кв. м, а общата повърхност на жилищата е 370 м.

„ Замяната е с компания „ Атила-2002 “, която е обвързвана със Стефан Софиянски, както стана ясно от всякакви проучвани. Лошото е, че е изминал 10 годишен давностен период върху тази земя и ние няма по какъв начин да я нападаме по никакъв метод “, сподели още домоуправителя.

През другите години хората от блока са подавали недоволства, само че не им е отговорено.

Текат инспекции от прокуратурата, която се самосезира вследствие на митингите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР