В курорта Слънчев бряг има притеснения, както сред хотелиерите, така

...
В курорта Слънчев бряг има притеснения, както сред хотелиерите, така
Коментари Харесай

Украински бежанци в Слънчев бряг притеснени: Къде ли ще ни преместят?

В курорта Слънчев бряг има терзания, както измежду хотелиерите, по този начин и измежду украинските бежанци, тъй като на 31 май те би трябвало да изоставен хотелите, само че към момента не е ясно къде ще бъдат настанени.

Само по Южното Черноморие украинските бежанци са близо 40 000 и се надяват и упорстват държавното управление ни да удължи програмата и те да останат в хотелите най-малко до есента, въпреки в Слънчев бряг към този момент да чакат първите туристи.

" Ако държавното управление реши да продължи програмата, част от украинците могат ще останат в хотела, само че ще им предложа да работят. Има хотели, които нямат резервации. Може част от базата да остане за бежанците или курортът да бъде разграничен на зони ", разяснява пред БГНЕС хотелиерът Венелин Ташев, в чиято база има настанени 2600 украинци.

" Имам две деца, едно на 5 години, другото на 11 месеца. Не знаем какво ще вършим. Надяваме се държавното управление ви да ни помогне. Бихме се върнали, само че няма къде ", споделя Олга.

По думите ѝ с тези дребни деца тя няма по какъв начин да стартира работа, тъй като няма пари да наеме гледачка.

А измежду настанените в хотелите има и пенсионери.

" Чудя се къде да се дяна, имам кръвно 200 -220 през ден ", споделя украинката Татяна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР