В кулоарите на парламента извънредно изказване направиха съпредседателят на ПП

...
В кулоарите на парламента извънредно изказване направиха съпредседателят на ПП
Коментари Харесай

ВЗРИВ ОТ НС! Лидерите се разбраха за бюджета, Борисов се шегува с Иванов: Добре ли те насадих сега?

В коридорите на Народното събрание изключително изявление направиха съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков, съпредседателят на Демократична България Христо Иванов и някогашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, предава Блиц. Голямата вест съгласно тях е, че са се разбрали за бюджета и след вчерашната дискусия към този момент има същински консенсус.
„ По значимата точка през днешния ден, по която имаме съгласие, е по бюджетът. Това, което нощес се случи на комисия, в късните часове, през днешния ден в Комисия се разбрахме, че всички проблеми ще са позволени и България ще има бюджет, който ще служи на българските жители.
Думата взе Иванов:
„ Мнозинството се консолидира по решения за приходните ограничения на бюджета. Те точно през вчерашния ден бяха сложени под подозрение “, посочи Христо Иванов и добави, че бюджет ще има.
„ Ние сме разнообразни партии, диаметрално противоположни, По някои тематики сме близки, само че направихме компромис, с цел да има държавно управление. При всички случаи се случват по-добри неща за хората “, включи се Бойко Борисов.
„ Отстъпих доста неща, които сме говорили,. Но и сътрудниците отстъпиха за други – да вземем за пример за касовите бележки на заведенията за хранене, електронното заплащане да е за компании над 100 индивида. За да не подвигаме в допълнение инфлацията, въпреки всичко ще се съгласим с предложенията на Асен Василев “, сподели той.
„ БН банка, НЗОК и Сметната палата ще вървят дружно, за това се съгласихме “, съобщи Борисов.
„ За мандатността на кметовете съм срещу, тъй като се избират от народа “, призна Борисов, по отношение на измененията в Конституцията, които Политическа партия предложиха.
„ Конституционната промяна бе да дадем повече власт на съдиите, повече надзор на прокурорите. Това също въпреки всичко е тематика, която може още да се разисква в обществото. 240и май е извънреден празник. Няма спор в това “, разяснява той.
Борисов съобщи, че Христо Иванов е лидер по тази тематика за конституционната промяна:
„ Добре ли те насадих в този момент “, шеговито се обърна след това той към Иванов и го хвана за рамото. После добави:
„ ГЕРБ за локалните избори ще приказва през септември. Голямата цел е да има постоянно държавно управление и да се случат огромните цели на България – еврозоната, Шенген “, посочи Борисов.
Петков също взе думата за 24-и май:
„ Това е един от дребното празници, които сплотяват всички българи. Всички се радват на тази дата. Ние би трябвало да дадем също така завет на нашите деца, че точно единствено с помощта на културата и просветата България може да просперира. Бъдещето на България зависи от тези добродетели и точно поради това в сърцето на тези промени, заложихме точно това “, сподели той.
Христо Иванов благодари на сътрудниците си от ГЕРБ и Движение за права и свободи за това, че съумяват да вършат взаимни отстъпки и да се обединят.
„ Конституционните промени във връзка с правораздаването са доказани и са сплотяваща точка. По отношение на 24-и май, въпросът не е за разделяне, а за България “, сподели той.
По думите му има още доста време за диспути, с цел да може обществото да се сплоти. Според него това е най-важното – да се търсят общи цели.
Борисов още веднъж реши да се включи в диалога:
„ Цонев е ръководител от Движение за права и свободи на бюджетната комисия. Те работят с Асен Василев, който е от смяната. Христо Иванов пък в правораздаването. Ние всички сбъдваме фантазиите си, като работим дружно по тези тематики. Тежък ни е въпросът за некоалицията. Нашият писмовен човек написа механизмът за некоалицията “, сподели Борисов.
„ През тази конкуренция, която се случва, и тези конфликти, в случай че в последна сметка имаме положителни резултати за българите, това си заслужава “, сподели Петков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР