В кухнята на Мексико, Централна Америка и Западна Индия вероятно

...
В кухнята на Мексико, Централна Америка и Западна Индия вероятно
Коментари Харесай

Мамей сапоте - плодът, с който горим калории и слабеем неусетно

В кухнята на Мексико, Централна Америка и Западна Индия евентуално няма различен плод, който да е толкоз обичан, колкото мамей сапоте. Той има кремообразна компактност, оцветена в цвят сьомга, която вкусва като композиция от сладки картофи, тиква и череша, подчертани от мед и ванилия.

Спокойно мамей сапоте може да се употребява недопечен, а също и в десерти и питиета. Плодът е отличен източник на витамин В6 и витамин С и е добър източник на рибофлавин, ниацин, витамин Е, манган, калий и диетични фибри.

Мамей сапоте може да не е плод, който постоянно срещате, само че не би трябвало да пренебрегвате неговите изгоди за здравето, в това число способността му да усъвършенства положението на сърцето, да подкрепя напъните за намаляване и да укрепва имунната система.

Има доста аргументи, заради които мамей сапоте се смята за извънредно здравословна храна. За начало той има висока централизация на калий, който дейно съумява да намали кръвното налягане. Това понижава натоварването на сърцето и може да предотврати сърдечни пристъпи, удари и атеросклероза.

Освен това плодът съдържа доста фибри, с помощта на които се понижат равнищата на неприятния холестерол в организма, като това в допълнение понижава риска от сърдечно-съдови болести. Витамин Е и С, намиращи се в плодовете, също могат да защищават сърцето от оксидативен стрес и отслабени кръвоносни съдове. Всички тези обстоятелства вършат мамей сапоте отлична храна за хора с предразположеност към сърдечни проблеми.

Изследванията демонстрират, че мамей сапоте е отличен в подобряването на функционалността на имунната система. Това отчасти се дължи на комплицираната примес от хранителни субстанции, от които тялото ни се нуждае, с цел да действа вярно, както и мощни антиоксиданти и витамини, които непосредствено укрепват имунния отговор на организма. Те отстраняват непознатите патогени и затрудняват инфекциите.

 Мамей Сапоте Снимка: cienciapedia

Съдържанието на диетични нишки в мамей сапоте е задоволително високо, с цел да може да сътвори чувство за цялост, тъй че е по-малко евентуално да се насладите на изкушения сред храненията и да приемате непотребните калории. Освен това минералите и антиоксидантите в мамей сапоте могат да спомогнат за възстановяване на метаболизма, тъй че пасивното изгаряне на калории се случва по-лесно.

Има доста значими минерали, открити в плода, в това число мед, калций, калий, магнезий и желязо. С напредването на възрастта нашата костна минерална компактност стартира да понижава, което ни прави по-податливи на счупени кости, произшествия и обща уязвимост. Този цикъл на костна минерална загуба може да бъде бърз и жесток, само че увеличението на приема на минерали, които могат да се опълчват на тези резултати, е доста елементарно и мамей сапоте е отлична опция за повишение на костната мощ.

Много разнообразни фактори могат да причинят ментален стрес или тревога, само че нервната ви система съвсем постоянно се включва. Изследванията демонстрират, че някои витамини и минерали, открити в мамей сапот, като витамин Е, калий и каротеноиди, могат да успокоят безпокойството и паниките, като усъвършенстват функционалностите на нервната система.

Ако страдате от меланхолия, промени в настроението или други душевен проблеми, възстановяване на хормоналните равнища и функционалността на нервната система би трябвало да бъдат първата стъпка към възстановяване. Хранителните плодове на дървото мамей сапоте могат да оказват помощ и в двете области.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР