В кризата в момента, предизвикана основно от войната в Украйна,

...
В кризата в момента, предизвикана основно от войната в Украйна,
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Управляващите се държат като деца в магазин

В рецесията сега, провокирана главно от войната в Украйна, държавното управление може да помогне на тези, които не могат да понесат тази цена, с цел да не изпаднат " под чертата " . Това сподели пред БНР Ивайло Калфин, директор на Европейската организация за възстановяване на живот и труд, някогашен министър на труда и обществената политика. 
" Които няма по какъв начин да стягат повече коланите Няма по какъв начин да се резервира стандартът на живот на всички . Не би трябвало да се основават упования, че всички може да бъдат обезщетени. "

Според него партиите от ръководещата коалиция се държат  " к ато деца в магазин ".
" Всеки има 1000 стремежи и най-сетне се свеждат до опциите на родителите . Чуваме всевъзможни невероятни стремежи и всеки желае повече и повече. "

С този метод не се реализират предвидимост и непоклатимост, а в случай че няма непоклатимост и предвидимост, се обезсмислят ограниченията, счита Калфин.

Увеличението на пенсиите от 21% в действителност не е нарастване , уточни той и се стимулира, като изясни, че пенсионерите с минимална пенсия " ще вземат с 20 лв. повече, в сравнение с в този момент вземат ", над 60-те лв. от Covid добавката.

" Половината пенсионери, колкото и бомбастични да наподобяват числата, ще вземат 20 лв. повече . "

Това нарастване е надалеч от отплата на инфлацията , която можем да забележим през последната година, безапелационен е Калфин.

" Част от този огромен набор, да не кажа безпорядък от ограничения , който се декларира, фактически са проинфлационни ", разяснява някогашният обществен министър.

Относно минималната работна заплата Калфин разяснява, че огромна част от бедните работещи имат и деца и " изключително хората с дребни деца и ниски приходи са в най-рисковата група за изпадане в беднотия ".

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР