В крайморското село Българево отново ще претеглят най-тежкия пъпеш на

...
В крайморското село Българево отново ще претеглят най-тежкия пъпеш на
Коментари Харесай

Теглят най-тежкия пъпеш на лятото

В крайморското село Българево още веднъж ще претеглят най-тежкия пъпеш на лятото.

Tова заяви кметът Георги Георгиев за упования празник на сладкия плод, който дава прехранване на десетки бостанджии в региона. В началото на август празникът ще има десето издание, само че афишът от прояви тази година ще е по-кратък поради епидемията с ковид, сподели кметът.

По думите му ще бъде подредена галерия на сладка, плодови салати и всевъзможни изкушения, които селските кулинари вършат от пъпеши. Жените ще покажат мурафет и в художественото изрязване на плода, а децата - че върху кората може дори да се рисува. Заедно с претеглянето на най-едрите пъпеши, които всекидневно в каварненското село доближават 4-5 кг, след дегустация ще бъде награден и стопанинът на най-сладкия плод.

Пъпешовата годишна продукция на Българево, която е ценена надалеч от селото, това лято се чака от към 550 декара, разясни Георги Георгиев.

Кметът добави, че първите плодове, отгледани в бостаните под найлон - като оранжерийни, към този момент са на пазара, а през идващата седмица ще стартира беритбата и на обичайно узрелите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР