В края на тази година 28-о училище Алеко Константинов в

...
В края на тази година 28-о училище Алеко Константинов в
Коментари Харесай

Фандъкова: В края на тази година 28-о училище Алеко Константинов ще бъде изцяло реновирано

В края на тази година 28-о учебно заведение " Алеко Константинов " в столичния квартал " Красна поляна " ще бъде напълно реновирано и разширено, заяви през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова, която ревизира ремонта дружно със зам.-кмета Ангел Джоргов, Иван Чакъров, кмет на регион " Красна поляна " и шефа на дирекция в Столичната община " Образование " Мария Минчева.

 

Ремонтните действия са на стойност 3,7 млн. лева и се правят по Оперативната стратегия " Региони в напредък " като включват цялостна реорганизация, рационализация и закупуване на ново съоръжение за постройката. Всички съоръжения се подменят, построява се напълно нов покрив, обновява се и учебния двор, осведоми кметът. Ще има и STEM зала с компютри.

 

Йорданка Фандъкова напомни, че от края на януари тази година стартира цялостната рационализация на остарялата постройка на учебното заведение. През 2022 година Столичната община със лични средства построи изяло нова постройка на учебното заведение. Това е образец за интегрирани вложения в образованието в изискванията на тежка рецесия, сподели столичният кмет. Тя разяснява, че е мъчно да се работи без бюджет, само че общината продължава вложенията в образованието.

 

Столичният кмет заяви, че по Оперативната стратегия " Региони в напредък " следва да бъде ремонтирано и 48-о Основно учебно заведение " Йосиф Ковачев ". Осигурено е финансиране за нов физкултурен салон в Основно учебно заведение " Найден Геров ", както и за строителство на две нови учебни заведения в кв. " Манастирски ливади Запад " и в регион " Студентски ", заяви кметът. Тя осведоми, че е квалифициран отчет до Столичния общински съвет за одобрение на средства от приватизация за поправки в 25 учебни заведения и детски градини. Подготвихме и внесохме в период и нашите оферти за финансиране по Плана за възобновяване и резистентност за рационализация и разширения на общо 22 учебни заведения и детски градини, осведоми Фандъкова. Тя изрази вяра този път Столичната община да получи полагащото ѝ се финансиране и процесът на рационализация на детски градини и учебни заведения да продължи.

 

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР