В края на миналата седмица парламентът на Германия одобри данъчна

...
В края на миналата седмица парламентът на Германия одобри данъчна
Коментари Харесай

Нови данъци върху имотите в Германия

В края на предходната седмица Народното събрание на Германия утвърди данъчна промяна във връзка с недвижимите парцели. За момента остава открит въпроса тъкмо с какъв брой ще се увеличи налогът върху жилища, къщи и земя. Знае се единствено, че ставката ще се дефинира от това къде се намира парцелът, защото последната дума ще е на общинските управляващи, а съответните суми ще бъдат посочени в бъдеще, написа немското издание Berliner Morgenpost.

Сега федералните провинции могат да вземат решение ще употребяват ли методът на пресмятане на Министерство на финансите или ще създават свои лични. Федералният модел както и до момента се базира на цена и повърхност на собствеността, заради което всички 35 милиона обекти в Германия ги чака огромна преоценка. В същото време Народното събрание към този момент се обърна към общините да актуализират цените си.

При оформянето на договорка за покупко-продажба на неподвижен парцел в Германия купувачът е задължен да заплати налог прекачване. Размерът му варира според от района. Така да вземем за пример, в Берлин той е 6% от добитата цена. Данъкът за придобиване (Grunderwerbsteuer) се дефинира от федералната провинция, по местонахождение на парцела. Данъкът върху придобиването на парцел играе основна роля при попълването на бюджета на федералните провинции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР