В края на миналата година Столична община уволни директора на

...
В края на миналата година Столична община уволни директора на
Коментари Харесай

Какво се крие зад мръсната поръчка на "Да, България!" до bTV срещу Фандъкова?!

В края на предходната година Столична община уволни шефа на 164 детска градина в Горна Баня Марияна Иванова поради потвърдени нарушавания в приема на деца без документи и съществени финансови нарушавания. Случаят провокира необятен медиен отзив, а уволнената директорка насочи нападки към Общината в поредност от изявленията. В хода на събитията Иванова получи и цялостна политическа поддръжка от партия „ Да, България “.

Междувременно, bTV направи следствие по тематиката, в което бе показан лист с букви на родители, възползвали се от връзките си, с цел да бъдат записани децата им „ по втория метод “. В листата липсва едно доста значимо име – Иво Мирчев, осведоми topnovini.bg.


Освен член на Изпълнителната комисия на „ Да, България “, Мирчев е и родител на две деца, посещаващи точно 164 детска градина, ръководена от Иванова. Бившата директорка неведнъж споделя, че нейните участия в медиите се уреждат персонално от Мирчев и пресцентъра на „ Да, България “.

Днес Мирчев показа в профила си специфичен клип, отразяващ гледната точка на партията по проблема. Обвиненията на уволнения шеф за напън при приема, несъмнено, са златен късмет за всяка опозиционна партия.

Разследване на Топновини обаче е посочило, че с изключение на политически, има и персонални претекстове за поддръжка на Мариана Иванова.

Двете деца на Иво Мирчев от „ Да, България “ са записани точно от уволнената Иванова в детската градина, в нарушаване на разпоредбите. Ние разполагаме с имената на децата, само че няма да ги изнесем обществено, за разлика от обстоятелства, до които доближи изследването ни, прецизират от изданието.

По-голямото дете на Мирчев е преместено от детска градина в Княжево в детската градина в Горна Баня с решение на управлението без да има оповестено свободно място. По създание това е нарушаване на правилника за банкет. С други думи – детето на деятеля на „ Да, България “ Иво Мирчев, прережда всички останали от кв. Горна Баня, които са в листата на чакащите за място в градина.

По „ бързата процедура “ е записано и второто дете на господин Мирчев – още веднъж в същата детска градина. Основание за решението – хронично заболяване. Скандалното в тази ситуация е, че нито при записването на детето, нито по-късно е дал документ, удостоверяващ съществуването на заболяване.

Тоест, изказванието на родителите за заболяване, досега не е потвърдено от медицински лица. Въпреки това и второто дете на Мирчев получава място в ръководената от Мариана Иванова детска градина.

Проверката на Столична община откри груби финансови и нормативни нарушавания на Иванова. Но зад поддръжката от партията на Христо Иванов към този момент прозира необикновен персонален интерес. По заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова сега тече и втора инспекция, която ревизира както изказванията за „ напън “ на шеф Иванова, по този начин и публичните поръчки, които тя е провеждала.

В репортаж на bTV отпреди няколко дни проверяващите обявиха, че уволнената директорка е разделяла поръчки, с цел да минат под законовите прагове за осъществяване на открит конкурс по Закон за обществените поръчки.

След уволнението Марияна Иванова оправда записването без каквито и да е документи в детската градина, с напън от общината и други институции. Иво Мирчев разяснява в обществените мрежи тематиката, констатирайки: „ Корупцията процъфтява, а в случай че желаете детето Ви да влезе е добре да имате мощен контакт в съответната община. “ Интересно, дали ненапълно вижда и себе си в този откъс?

Интересен въпрос е какви тъкмо са връзките сред уволнената директорка Иванова и деятеля на „ Да, България “ Иво Мирчев. Има ли Мирчев контакт в " съответната община " и в случай че да - кой е той? Декларациите на „ Да, България “ в поддръжка на хваната в нарушавания и уволнена директорка, компенсация за услугата ли е? Защото другояче е необяснимо по какъв начин партията, която заявява, че се бори за правда и ред, пази човек, който потвърдено нарушава разпоредбите...
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР