В края на май Сдружение “За Земята заедно с група

...
В края на май Сдружение “За Земята заедно с група
Коментари Харесай

Сдружение “За Земята” срещу мерките на СО за подобряване качеството на въздуха

В края на май Сдружение “За Земята ” дружно с група жители внесе тъжба до Съда против новата стратегия на Столичната община, която дава обещание ограничения в интерес на по-доброто качество на въздуха, който дишат софиянци.

“Говорим за проблем с качеството на ограниченията по този начин, както са написани и изобщо процеса на основаване на програмата. Една такава стратегия би трябвало да подсигурява, че в избран, допустимо най-кратък период, с плануваните в нея ограничения, ще бъдат реализирани нормите.

Ние се съмняваме, че с по този начин посочените ограничения това ще се случи, макар че е заложена 2024 година за когато когато ще влезем в нормите в София. Мерките не дават съображение да имаме вяра, че това може да бъде реализирано ”, споделя Ивайло Попов от Сдружение “За Земята ” .   

Основният проблем е, че в ограниченията на Следствен отдел към окръжна прокуратура не е разказано по коя мярка какъв брой излъчвания ще бъдат спестени и не се знае, в случай че се осъществят въпросните ограничения, какъв брой по-малко замърсители ще има във въздуха.

При подаването на жалбата не е търсена поддръжка и от други екологични организации, а е потърсена поддръжка от жители, които страдат по някакъв метод поради мръсния въздух.

Чуйте повече в диалога на Гергана Пейкова в звуковия файл .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР