В края на февруари тази година, Volkswagen обяви, че първата изцяло

...
В края на февруари тази година, Volkswagen
обяви, че първата изцяло
Коментари Харесай

Автономният Volkswagen ID. BUZZ AD тръгва по пътищата през 2025 година

В края на февруари тази година, Volkswagen обяви, че първата напълно самостоятелна кола на групата ще бъде на лекотоварното подразделение на марката. Сега, по време на интернационалното ревю IAA в Мюнхен, автомобилният колос показва първи от общо пет прототипни представителя на ID. BUZZ AD (Autonomous Driving), серийните версии на който ще бъдат пуснати в експлоатация през 2025 година.

От лекотоварното подрезделение на Volkswagen споделят, че ID. BUZZ AD е създаден с идеята да понижи натоварването и задръстванията, както и да повиши безопасността на придвижване в градски условия.

За задачата, от компанията, в сътрудничество с един от водачите в региона на системите за самостоятелно управление- Argo AI, залагат на комплицирана система за ръководство, която разчита на композиция от данни, получени от интегрирани камери, радари и LiDar датчици.



Първото действително приложение на Volkswagen ID. BUZZ AD е планувано да се случи през 2025 година, като представители на самостоятелната кола ще бъдат включени във флотилията на субсидираната от Volkswagen Group компания MOIA, предоставяща решения за споделена мобилност.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР