В края на дългия ден няма нищо толкова успокояващо, колкото

...
В края на дългия ден няма нищо толкова успокояващо, колкото
Коментари Харесай

С колко топла вода трябва да се къпем през зимата

В края на дългия ден няма нищо толкоз успокояващо, колкото парещ душ, изключително в случай че на открито е студено. За страдание, колкото и прелестно да е, подлагането на тялото и по-точно на кожата на такива рискови температури може да аргументи повече щета, в сравнение с изгода.
Горещите душове засягат най-външния пласт на кожата, епидермиса. Тази част от кожата е цялостна с мастни жлези, виновни освен за поддържането на тялото ви хидратирано, само че и предпазено от външни дразнители. Топлината от гореща вода, комбинирана със сапун, ще омекоти кожата ви и постепенно ще отстрани естествените ѝ защитни бариери, което на собствен ред може да докара до суха, раздразнена и сърбяща кожа.
 7 неща, които да спрете да вършиме под душа 7 неща, които да спрете да вършиме под душа
Вземането на душ е едно от най-приятните занимания с края на деня, които ви карат да се чувствате релаксирани и смъква целия стрес от ва...

В последна сметка, колкото по-дълъг и парещ е душът, толкоз по-голямо влияние оказва върху здравето на кожата ви. Но какъв брой горещо е прекомерно горещо?
Ако водата кара кожата ви да се зачерви, значи е прекомерно топла. Хладката вода ще даде най-хубави резултати, само че в зимните месеци несъмнено не е желан вид. Температури сред 27 и 30 градуса са най-удачни за по-зиморничавите хора. Имайте поради и че, колкото по-дълго се къпете, толкоз повече влага губите.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР