В края на април у нас предстои седмото издание на

...
В края на април у нас предстои седмото издание на
Коментари Харесай

Предстои седмото издание на международната кампания “Ден без асансьори”

В края на април у нас следва седмото издание на интернационалната акция “Ден без асансьори ”, проведена от, съгласно което всеки тип придвижване е от голяма важност.

“В момента хората прекарват голяма част от времето си у дома. Офисите се реалокираха у дома и е безпределно значимо тъкмо в този момент да напомним за потребността от ежедневна доза физическа интензивност. Целта тук не е да забраним асансьорите, а да подтикваме хората да се движат и да употребяват всички вероятни средства - в тази ситуация стълбите ”, споделя Румяна Киризиева - ръководител на сдружението и координатор на самодейността от българска страна.

Идеята е, че и без спортна зала и уреди можем да бъдем дейни като използваме средата към нас. “Разбира се, има стълби и на открити пространства, които могат да бъдат употребявани. В два от градовете, които се причисляват (към инициативата) събитието ще бъде навън ”, добавя тя.

Световната организация е излязла със мнение за целесъобразния брой минути придвижване дневно. Те предлагат от 150 до 300 минути умерена физическа интензивност за седмица.

Това важи за всички възрасти, в това число тези, които имат болести или увреждания, доколкото е допустимо. Тази интензивност обаче не е наложително да е във фитнес зала, а включва разчистване у дома или в градината, качване на стълби и други ежедневни интензивности.

Чуйте целия диалог на Гергана Пейкова в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР