В края на 2021-ва се върнахме успешно в 2019 година.

...
В края на 2021-ва се върнахме успешно в 2019 година.
Коментари Харесай

Боян Дуранкев: В края на 2021 г. се върнахме успешно в 2019-а

" В края на 2021-ва се върнахме сполучливо в 2019 година . Казвам го без жлъч, тъй като спадът през 2020-а поради пандемията беше сензитивен. Сега се върнахме навръх равнищата на 2019 година, което значи, че се движим със скоростта на костенурката ". Това сподели пред БНР икономистът проф. Боян Дуранкев.

По думите му  има   многоглава ламя, която пречи на икономическото възобновяване и на общественото развиване. 

" Развръзката може би следва.  Да не забравяме, че има и втори и трети ешелон на властта, където към момента има мощни позиции на партиите ГЕРБ и Движение за права и свободи . Дали посредством изчегъртване, или посредством опитомяване - това следва идната година. Първото, което раздруса България, това е тази нужна икономическа смяна.... Това разпределяне и крадене, което е било, на публични пари, посредством измяна на законите в интерес на олигархията. Слагането във фризера на ГЕРБ и Движение за права и свободи е първият стадий на някаква смяна ", разяснява той. 

Според икономиста  упованията са да има пренасочване на финансовите потоци:

" Преразпределение на порциите към други бизнеси и други ползи. Трябва да бъдем доста внимателни , тъй като и това нещо е допустимо.  Да дадем въпреки всичко един толеранс до 1 април, когато да кажем дали това нещо към този момент се следи , или - не ".

През 2022 година страната би трябвало да насочи фонда за струпване - това, което идва от държавния бюджет - най-много към вложения в държавния бранш, а не към разпределяне на частния бранш, както беше до момента, посочи проф. Дуранкев и изясни:

" Т.е. преосмисляне на самата страна като себе си. Защото тезата, че страната е непроизводителна, тя не основава Брутният вътрешен продукт, е несъстоятелна и от дълго време е отречена в Европейски Съюз ". 

Икономистът акцентира, че пред държавното управление стои една неразрешима аксиома:

" Аксиомата е, че с десни средства не можеш да направиш леви цели. Ако това нещо стане, то ще е второто знамение в света - дружно с премахването на корупцията в България, което дават обещание новите ръководещи ". 

Интервюто на Петър Волгин с проф. Боян Дуранкев в предаването " 12+4 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР