В Кръвния център са едновременно и изненадани, и очарованиДесетима ученици

...
В Кръвния център са едновременно и изненадани, и очарованиДесетима ученици
Коментари Харесай

Ученици от Силистра дариха кръв безвъзмездно

В Кръвния център са по едно и също време и сюрпризирани, и очаровани

Десетима възпитаници от Силистра безусловно изумиха чиновниците в Кръвния център към градската болница, откакто поискали да дарят кръв безплатно, съобщи

Те са от 12. "в " клас на природо-математическата гимназия "Климент Охридски " в Силистра. Първо Вероника и Берна схващат за потребността от кръводарители и вземат решение да работят.

„ Предложихме го пред 12. "в " и 10 индивида се съгласиха. Събрахме към три литра кръв, което е много количество “, споделя Вероника.

В Кръвния център са по едно и също време и сюрпризирани, и очаровани.

„ Дойдоха 10 деца, от тях три отпаднаха по медицински показания. Другите седем дадоха… Обосноваха се първо с интереса към кръводаряването - те не са кръводарявали до момента - и второ, да оказват помощ на някого “, сподели Д-р Антоанета Панайотова, която е шеф на център по кръводаряване в МБАЛ-Силистра.

„ Аз желая тук да им кажа, че в действителност доста ги обичам и в действителност съм щастлива и горда “, сподели Боряна Шенкинова, класен началник.

Младежите признават, че постъпката им е подарък освен за нуждаещите се, само че и за тях самите, два месеца преди бала им, и се усещат ужасно от това.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР