В кратко емоционално слово пред премиерската резиденция на Даунинг стрийт

...
В кратко емоционално слово пред премиерската резиденция на Даунинг стрийт
Коментари Харесай

Историческо! Тереза Мей Обяви През Сълзи, Че Подава Оставка!

В малко прочувствено слово пред премиерската резиденция на Даунинг стрийт 10 в Лондон с трептящ от неспокойствие глас тя сподели, че за нея е било чест да служи като водач на своята страна. Мей изрази надълбоко страдание, че не съумяла да реализира основната задача на своето премиерство - да обезпечи осъществяването на волята на британците за излизане от Европейски Съюз, изразена на референдума през 2016 година

" Съжалявам и постоянно ще скърбя, че не съумях да осъществявам Брекзит ", съобщи Мей.

Тя уточни, че това може да стане единствено с компромис и че намирането на подобен компромис ще е основната задача на нейния правоприемник отпред на държавното управление.

Говорейки за острите спорове, зародили във връзка на Брекзит в Народното събрание и в нейната партия, Мей означи, че не се отдръпва с неприятни усеща, а с дълбока признателност, че е имала опцията да служи на страната, която обича.

" Скоро ще напусна тази работа, която беше чест за мен да получа. Втората жена министър председател на Англия, само че несъмнено не последната. Напускам без завист, а с голяма признателност, че имах опцията да послужвам на тази страна ", съобщи английският министър председател в края на прочувствената си тирада.

Тя не скри сълзите си, слизайки от подиума, подложен напряко на улицата.

На референдума през 2016 година британците взеха решение обратно на всички упования да изоставен Европейски Съюз след 46 години участие. Те трябваше да създадат това на 29 март тази година, само че до дефинитивна договорка с Европейски Съюз по този начин и не се стигна. През ноември Тереза Мей съумя да реализира договорка с Европейски Съюз, която обаче беше отхвърлена три пъти от английските депутати. Очаква се при започване на юни да бъде гласувана за четвърти път.

След изказването на Мей, " Гардиън " показа кандидатите за нейния пост

Борис Джонсън

Един от най-популярните политици в Консервативната партия. Бившият външен министър е любимец за поста министър-председател на Англия. Социологически изследвания за вестник " Таймс " демонстрират, че Борис Джонсън е първият избор с 39%, а надалеч зад него е Доминик Рааб с 13%. В последно време Джонсън е релативно спокоен, с изключение на постоянната му колонка във вестник " Дейли телеграф ", само че това евентуално е целеустремено.

Доминик Рааб

Бившият министър за Брекзит е главният противник на Борис Джонсън за поста водач на Консервативната партия и министър председател на Англия. Той е част от ядрото на торите.

Джереми Хънт

Външният министър на Англия Джереми Хънт е поставян на трета позиция за лидерския пост на Консервативната партия.

Майкъл Гоув

Министърът по околната среда не е направил нещо особено, с цел да се свлече в листата, само че евентуално не е направил доста, с цел да затвърди позицията си на върха на Консервативната партия. Твърд покровител на Брекзит, само че остана предан на държавното управление на Мей до дъно.

Андреа Ледсъм

Бившият водач на Камарата на общините се отдръпна от борбата за лидерската позиция през 2016 година, с цел да отстъпи място на Мей. Сега тя има намерение да влезе в конкуренцията, само че е обсъждана като новобранец.

Останалите, които се загатват са: вътрешният министър Саджид Джавид; здравният министър Мат Хенкок; военният министър Пени Мордон; министърът по въпросите на интернационалното развиване Рори Стюарт; някогашният министър на труда и пенсиите на Англия Естер Маквей; Лиз Тръс - основен секретар на финансовото министерство; министърът на труда Амбър Ръд и Джеймс Броукъншир.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР