В Костинброд на пореден протест излизязоха близо 50 души -

...
В Костинброд на пореден протест излизязоха близо 50 души -
Коментари Харесай

Близки на загиналия преди седмица моторист протестираха в Костинброд

В Костинброд на следващ митинг излизязоха близо 50 души - близки и другари на починалия в злополука преди седмица 34-годишен моторист Игнат Славков. Те се събраха с черни флагове на лобното му място. Недоволството на хората е обвързвано с освобождението от ареста на кмета на града Трайко Младенов, който, съгласно протестиращите, е отговорен за случая, съобщи БНР.

Очевидци настояват, че кметът се е опитал да направи противоположен завой, поради което мотористът се е блъснал в колата му. Младенов съобщи по-рано тази седмица, че не е нарушавал разпоредбите за придвижване и не е видял моториста, до момента в който се е опитвал да изпревари друго транспортно средство. Протестиращите обаче са единомислещи, че е той е направил опит за непозволената маневра.

Кметът е упрекнат в причиняване на гибел по несъобразителност. На независимост е против парична гаранция в размер на 5000 лева Временно му е отнета шофьорската брошура и му е неразрешено да напуща страната. Събралите се на митинга хора обявиха, че кметът даже не живее в Костинброд, а е в София.

"Искаме просто истаната, желаеме обективен развой, заслужено наказване. Ние не отхвърляме, че виновността е споделена, само че желаеме кметът да застане, да признае неговата виновност и оттова нататък прокуратурата и съда да свършат тяхната работа и да има някакво съответно наказване ", разясняват те.

"Както и да лъжеш, каквото и да приказваш, като се види колата, може да се разбере, че индивидът е отговорен. Направил е противоположен завой, ударът е тъкмо в средата на колата, във вратите. Няма по какъв начин да излъже. Той изяснява, че се е опитвал да изпреварва. С изпреварване няма по какъв начин да стане този удар ".

"Искаме правосъдната система най-сетне да си свърши работата, тъй като става въпрос за един човешки живот и то за младо момче. Стига към този момент с тези чадъри, стига към този момент с тези политически оправяния. Искаме този път да има правдивост, да има истина ".

Присъстващите обявиха, че ще провеждат нова протестна демонстрация идната седмица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР