В космоса ще бъдат изстреляни два сателита, които ще работят

...
В космоса ще бъдат изстреляни два сателита, които ще работят
Коментари Харесай

Европейската космическа агенция ще създаде изкуствени слънчеви затъмнения

В космоса ще бъдат изстреляни два спътника, които ще работят в синхрон като един общ 150-метров апарат
Европейската галактическа организация (ЕКА) се готви да сътвори свои лични слънчеви затъмнения, тъй че откривателите да могат да учат една от по-трудните за наблюдаване зони на Слънцето - неговата пламтящо гореща корона.

За да направи това, ЕКА се надява да изстреля два обособени апарата в космоса. Те би трябвало да се намират на 150 метра един от различен и да са подравнени по този начин, че единият спътник (наречен " окултер " ) да блокира всичко с изключение на короната за телескопа на другия спътник.

Двата кораба ще би трябвало да летят " в прецизна групировка с акуратност до милиметър ", употребявайки сателитна навигация, радиобазирани сателитни връзки, камери и лазерен лъч, отразен сред тях.

Технологичният шеф на ЕКА Дитмар Пилц сподели в изказване, че синхронизирането на двата апарата в един 150 метров общ апарат ще е предизвикателство.

Една от аргументите учените да са толкоз нетърпеливи да учат слънчевата корона е нейната роля във времето на нашата слънчева система. Освен че е мистериозно по-гореща от повърхността на Слънцето, тя способства за слънчевия вятър и неговите коронални изхвърляния на маса. Последните имат капацитета да доведат до блекаут или прекъсване на телекомуникациите на Земята.

ЕКА споделя, че една от задачите на задачата, известна като Proba-3, е да се мери общата сила на Слънцето, с цел да се усъвършенства моделирането на климата.

Агенцията се надява да започва задачата Proba-3 през септември. Междувременно огромна част от Съединени американски щати се готви да гледа слънчевото затъмнение на 8 април.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР