В кореспонденции от София световните агенции анализират постигнатото коалиционно споразумение

...
В кореспонденции от София световните агенции анализират постигнатото коалиционно споразумение
Коментари Харесай

Световни агенции за коалиционното споразумение в България

В кореспонденции от София международните организации проучват постигнатото съдружно съглашение за сформиране на ново българско държавно управление.

Новата антикорупционна партия, излязла отпред на парламентарните избори в България през ноември, разгласи постигането на съглашение с три други парламентарни обединения за сформиране на държавно управление, което бележи завършек на дълъг интервал на политическа неустойчивост в страната , отбелязва Франс прес.

Агенцията цитира думите на Кирил Петков, 41-годишния съосновател на политическата мощ " Продължаваме промяната " и претендент за премиерския пост, който споделя, че " за първи път в актуалната история на България един толкоз подробен документ е бил подписан " , визирайки съдружното съглашение, което съдържа 140 страници.

Ройтерс подчертава върху това, че " Продължаваме промяната ", която завоюва третите парламентарни избори в България за годината, се е договорила да ръководи с политически съперници на някогашния министър председател Бойко Борисов , а точно социалистите, партия " ИТН ", която организацията дефинира като популистка, и десноцентристката " Демократична България ". Споразумението, което ще докара на власт постоянно държавно управление след две краткотрайни администрации усилва вероятностите з а възкръсване на антикорупционните промени в страната , добавя организацията.

Асошиейтед прес се стопира върху това, че Петков и съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев, които са ученици на Харвард, се надяват да създадат прозрачността, нулевата приемливост по отношение на корупцията и промените на основни браншове в съществени детайли на бъдещата си държавна стратегия.

Преговорите за ново съдружно държавно управление на България завършиха сполучливо, обобщава ТАСС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР