В контекста на пандемията от коронавирус държавният бюджет за следващата

...
В контекста на пандемията от коронавирус държавният бюджет за следващата
Коментари Харесай

Институтът за пазарна икономика представя алтернативен бюджет

В подтекста на пандемията от ковид държавният бюджет за идната година би трябвало да подчертава върху пакет от бързи и смели структурни промени, и да предизвиква вложенията, заетостта и продуктивността. Това са част от рекомендациите на специалистите от Института за пазарна стопанска система (ИПИ), които показаха през днешния ден своя план на различен бюджет.

Вече 18 години ИПИ показва собствен план на държавния бюджет, който отразява рекомендациите на специалистите към главния финансов закон.

Предвид пандемията фискалната политика през идната година би трябвало да подсигурява ефикасни антикризисни ограничения, само че и да сътвори задоволително буфери в бюджета, които да обезпечат стопанска сигурност.

Експертите предлагат още – фокус върху възобновяване и бързия стопански напредък, както и деликатна преценка на данъчните ходове.

„ Това, от което ще имаме потребност всички за едно по-бързо възобновяване е данъчна система, която предизвиква или най-малко не пречи на новите вложения и новите работни места “, разяснява Лъчезар Богданов, основен икономист на ИПИ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР