В контекста на опасните горещини и множеството пожари в Гърция

...
В контекста на опасните горещини и множеството пожари в Гърция
Коментари Харесай

Мицотакис би тревога: Тепърва идва нова гореща вълна

В подтекста на рисковите горещини и множеството пожари в Гърция министър-председателят Кириакос Мицотакис съобщи, че е нужна непрекъсната зоркост, защото компликациите към момента не са минали, съобщи АНА-МПА и Българска телеграфна агенция.

След визитата си в Министерството на околната среда и енергетиката министър председателят сподели, че преходът към възобновими енергийни източници е измежду най-значимите цели на актуалното ръководство и че страната има капацитет да се трансформира в отличник във връзка с зеления преход.

Той разяснява, че въпросът за акомодацията към климатичните промени е „ извънредно настоящ поради огромните пожари “.

„ Изправени сме пред предизвикателни феномени, пред нас е още една гореща вълна и евентуално усилване на ветровете, по тази причина е нужна непрекъсната зоркост през идващите дни. Трудностите към момента не са минали “ сподели Мицотакис и добави, че скоро ще излязат съответни обявления по отношение на политиката на държавното управление в региона на горското стопанство.

Той съобщи, че „ колкото е значимо потушаването на един пожар, толкоз е значима –ако не и повече– политиката на предварителна защита “.

Премиерът разясни, че при всеки пожар се ползват едни и същи цели в идентичен йерархичен ред – „ преди всичко и на първо място отбраната на човешкия живот, незабавно по-късно – тази на животните, (сетне) опазването на имуществото “ и така нататък

„ Най-лошото занапред следва “, написа електронното издание на в. „ Катимерини “, цитирайки държавен представител. По думите му през уикенда температурите ще доближат 45 градуса по Целзий, до момента в който влажността ще е под 14 %, което е причина за „ възпламеняване на всичко на земята “.

Прогнозите за жегите са мотив и за съкращаването на работното време на музейните обекти в Гърция от през днешния ден до края на седмицата.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР