В контекста на активизиране търговско-икономическите отношения между Русия и България

...
В контекста на активизиране търговско-икономическите отношения между Русия и България
Коментари Харесай

Руски високотехнологични компании предлагат сътрудничество с български институции и фирми в Плевен

В подтекста на активизиране търговско-икономическите връзки сред Русия и България в Община Плевен постъпи пакет оферти от съветски високотехнологични компании от разнообразни сектори за съдействие с български институции и компании, изпратен от Посланика на Руската Федерация Н. Пр. Елеонора Митрофанова. Координатор на самодейността и нейната реализация е Търговското посланичество на Руската Федерация в Република България. По този мотив на посещаване в Плевен през днешния ден беше комерсиалният представител на Русия Константин Артюшин, съпроводен от Алексей Голубев – общоприет шеф на „ Русатом – инфраструктурни решения ” – дъщерна компания на „ Росатом ”.



Заедно с кмета Георг Спартански и неговите заместници  Милен Яков и Стефан Милев те разискаха актуалните благоприятни условия за българо-руско икономическо съдействие от съвместен интерес и основаването на директни контакти сред представители на бизнеса от двете страни. Алексей Голубев показа презентация на създадената и към този момент сполучливо внедряваща се съветска платформа „ Smart City – Интелигентен град “, за основаване на високоефективна цифрова градска стопанска система.

Целта на платформата е построяването на единна осведомителна система за ръководство, ориентирана към повишение качеството и скоростта на процесите, автоматизиране на рутинните интервенции и ефикасна ангажираност на личния състав. Платформата обезпечава ръководство и надзор на основни области като сигурност, благоустройство, превоз, административни услуги, финансово-стопанска активност, сигнали на жителите, ръководство на фрагментите и други Внедряването на платформата подсигурява редуциране на времето за протичане на другите процеси с 30 %, ефикасен надзор в изискванията на единна цифрова среда и спестовност на бюджета.

Участниците в срещата показаха общи планове за стимулиране и разширение на бизнес контактите сред Русия и България в духа на обичайно положителните връзки сред двете страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР