В КОНПИ текат кадрови промени като за световно. Някои от

...
В КОНПИ текат кадрови промени като за световно. Някои от
Коментари Харесай

Само във Фрог: Кадрови промени в КОНПИ, подозират чистка на неудобните

В КОНПИ текат кадрови промени като за международно. Някои от тях са свързани с премахване на неуместните за шефа на комисията Пламен Георгиев хора, признаха чиновници пред Фрог нюз. Те считат, че това се прави, с цел да не се мъти водата към мераците на Георгиев да оглави единния антикорупционен орган.
За да бъде по разпоредбите и да не могат уволнените да се върнат по местата си със правосъдно решение, се вършат промени в правилника за устройство на активността на комисията.

Тези промени са факт и са видни от Държавен вестник от 02.10.2017 година Закрива се териториалното бюро в гр. Хасково-градът на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Това значи, че роднините и баджанаците на Добрев ще останат без хора, които да ги нищят за противозаконни приходи и парцели, майтапят се служителите. Фрог откри още, че в уеб страницата на комисията са оповестени промени, в които бюрото в Хасково се закрива. Мотивът е поразителен. Плащат се на регионалният шеф наеми в размер на 800 лв. за офиси. Там работят шест инспектора на комисията.

Пак от уеб страницата на комисията се вижда, че тях не ги засягът тези промени, тъй като са им препоръчани работни места в Стара Загора и Пловдив. „ Възниква въпросът, какви са аргументите да изпратите държавни чиновници да одобряват следващите си назначения в градове, отстоящи на доста разстояние от домашният им адрес. Сега тези хора ще пътуват по 150 километра всекидневно, като ще потеглят в ранни зори и ще се прибират по тъмни доби. Другата опция е да си наемат квартири “, обясниха от КОНПИ.

Наша инспекция на годишните финансови доклади, още веднъж оповестени на уеб сайтът на комисията, сочи,че тези 800 лв. са „ капка в морето”. Това са най-малко два пъти по-малко от представителните разноски на членовете на комисията. В тези разноски влизат, кафе, сладко и солено. Така също бензин на служебните им коли, заплати на водачи и командировъчни разноски.

В КОНПИ се вършат прекомерно странни разноски, признават чиновници. Пет члена на комисията отпътуват на командировка в провинцията. Тези членове, обаче не пътуват в две коли и двама водачи, а харчат парите на „ данъкоплатците” с пет коли и пет водача. Тоест всеки един член потегля с обособена кола и водач. Служители са възмутени от това разточителство и чакат отмъщение.

С тези си промени в устройствения правилиник на комисията, оповестен в Държавен вестник на 02.10.2017 година се закрива и звено „ Методология”. Твърди се, че схемата се прави, с цел да може Пламен Георгиев да се освободи от един неуместен чиновник с букви В.Ц. Казват, че въпросният мъж е изявил мнение и е станал неуместен. Бил е уволнен, само че в следствие ги е е осъдил и е обновен на служба, като гл.експерт, „ Методология”. Отново, чиновници на комисията ни споделят, че този чиновник е запорирал 25 млн.лева от парите на Фон Месинг, взаимно с прокуратурата, а в следствие е изразил мнението си, че не следва да се подвигат запорите на тези пари, тъй като в Софийски градски съд, тече наказателно дело за „ пране на пари”.

Пламен Георгиев и компания, пренебрегват мнението му. Прекратяват производството и освобождават запорите на тези пари. Тези същите, провалят дело за най-малко 1 милиард лв.. Междувременно се включва и ДАНС. Служителят е омаскарен и му е отхвърлен достъп до класифицирана информация, в случай, че до неотдавна е имал достъп до класифицирана информация „ строго секретно”. Защо никой не го е лишил, остава мистерия. Всичко е тъкмо, само че депутатите одобряват закон, който вменява контролът на Върховният административен съд във връзка тези своеволията на ДАНС. Настава шок и правни хватки. Служителят е освободен от служба, само че апелира пред българският съд. Печели делото и е възобновен на служба. Сега, този неуместен чиновник, имащ „ наглостта “ да се опълчи против действителността,отново апелира всички дейности на Пламен Георгиев.

В.Ц. е елементарен държавен чиновник, заради, когого се ангажира цялата управническа мощност на ръководителят на комисията. Тази война с един единствен неуместен чиновник досега коства на данъкоплатците към 15 000 лв..
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР