В колективи до 7 души се допуска изключение от изискването

...
В колективи до 7 души се допуска изключение от изискването
Коментари Харесай

Без маски до 7 души в офис


В колективи до 7 души се позволява изключение от условието за носене на защитна маска за лице, само че това може да стане единствено в случай че са всички са имунизирани или преболедували коронавирусна зараза. Това е записано в заповед на министъра на опазването на здравето Стойчо Кацаров, подписана през днешния ден.

Отпадането на маските ще става по преценка на работодателите, органите по назначение и физическите и юридически лица - притежатели или шефове на обекти с публично предопределение, търговски и други обекти, предоставящи услуги на жителите.

По смисъла на заповедта за „ имунизирано против COVID-19 “ се приема лице със приключен имунизационен курс против COVID-19, удостоверено с Цифров Коронавирус документ на Европейски Съюз за имунизация и минал 14-дневен интервал, считано от датата на слагане на последната доза. За „ преболедувало COVID-19 “ се приема лице с лабораторно потвърден COVID-19 с PCR проучване или с бърз антигенен тест, за интервала от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на извършеното проучване, за което лицето е било в домашна или болнична изолираност, удостоверено с наставление на съответната районна здравна ревизия, или с Цифров Коронавирус документ на Европейски Съюз за преболедуване на COVID-19.

Заповедта влиза в действие от на следващия ден, 16 юни.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР