В коалиционното споразумение не пише нищо за гуверньор на БНБ,

...
В коалиционното споразумение не пише нищо за гуверньор на БНБ,
Коментари Харесай

Александър Ракшиев, ПП: И Гюров, и Каримански имат какво да предложат като кандидати за управител на БНБ

В съдружното съглашение не написа нищо за гуверньор на Българска народна банка, което значи че всяка една от партиите в обединението е свободна да излезе със своя кандидатура. Професионалният опит от банковия бранш на господин Гюров го прави страховит претендент. И господин Гюров, и господин Каримански имат какво да предложат като претенденти за шеф на Българска народна банка, и двамата са подобаващи, разяснява в " Денят стартира " Александър Ракшиев, народен представител от " Продължаваме промяната ".

По думите му в последна сметка Народното събрание ще избере кой от двамата е по-подходящ.

" Не мисля, че ще се разклати обединението, няма да има разтърсвания. Г-н Гюров е подсилен освен от " Продължаваме промяната ", само че и от Българска социалистическа партия и " Демократична България ", което споделя всичко. Очаква се положителният гуверньор да управлява комерсиалните банки в България. Този шеф на Българска народна банка би трябвало да ни вкара в еврозоната ", добави Александър Ракшиев.

Той даде оценка на 100-те дни на ръководство на държавното управление като съобщи, че макар комплицираната конюнктура " Продължаваме промяната " демонстрират напредък и се оправят с всички рецесии.

" Съвкупността от рецесиите лиши от управническия ни капацитет, чакаме темпът на смяната да се ускори. Стефан Янев се опитваше да води лична политика, която не беше съобразена с политиката на държавното управление ", добави Александър Ракшиев.

Относно ареста на Борисов Александър Ракшиев разясни, че го тормози фактът, че държавният бюджет е бил ощетен с над половин милиард лв..

" За мен като български жител е значимо да схвана за какво ги няма тези пари, къде са, кой е виновен, че ги няма. Важно е виновниците да си понесат следствията, в този смисъл чакам повече от работата на прокуратурата, тъй като тя в този съответен случай се държи повече като юрист и по-малко като обвинител ", сподели още Александър Ракшиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР