В коалиционното споразумение не пише нищо за гуверньор на БНБ,

...
В коалиционното споразумение не пише нищо за гуверньор на БНБ,
Коментари Харесай

Александър Ракшиев: И г-н Гюров, и г-н Каримански са подходящи за гуверньор на БНБ

" В съдружното съглашение не написа нищо за гуверньор на Българска народна банка, което значи че всяка една от партиите в обединението е свободна да излезе със своя кандидатура. Професионалният опит от банковия бранш на господин Гюров го вършат страховит претендент. И господин Гюров, и господин Каримански имат какво да предложат като претенденти за шеф на Българска народна банка, и двамата са подобаващи. " Това съобщи депутатът от " Продължаваме промяната " Александър Ракшиев в ефира на " Българска национална телевизия ".

Според него обстоятелството, че има две кандидатури в обединението няма да докара до напрежение в нея.

" Г-н Гюров е подсилен освен от " Продължаваме промяната ", само че и от Българска социалистическа партия и " Демократична България ", което споделя всичко. Очаква се положителният гуверньор да управлява комерсиалните банки в България. Този шеф на Българска народна банка би трябвало да ни вкара в еврозоната ", разяснява Ракшиев.

" Съвкупността от рецесиите лиши от управническия ни капацитет, чакаме темпа на смяната да се ускори. Стефан Янев се опитваше да води лична политика, която не беше съобразена с политиката на държавното управление ", добави депутатът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР