В Китай е открито необичайно погребение - гробница с добре

...
В Китай е открито необичайно погребение - гробница с добре
Коментари Харесай

2000-годишна китайка остава вечно млада

В Китай е намерено извънредно заравяне - гробница с добре непокътнатото тяло на жена на име Син Жуи. Това изобретение притегля вниманието на експерти, които към момента се пробват да разгадаят мистерията на безконечната младост на аристократа.

През 1971 година китайски военни се натъкват на три гробници на хълмовете Мауангду. Първите две гробници остават без изключително внимание от археолозите, до момента в който третата е същинска изненада. В нея са открити над 1000 предмета, измежду които бижута, музикални принадлежности, дрехи и домашен съдове. Истинското изобретение обаче е добре непокътнатото тяло на жена на име Син Жуи.

Учените са изумени от положението на тялото на аристократа, което остава на практика непроменено повече от две хиляди години. Дори вътрешните органи са непокътнати, а кожата и мускулите резервират своята мекост и разтегливост.

Една от главните мистерии е съществуването на жълтеникава течност в саркофага, съдържаща голямо количество живак. Древните китайски алхимици считат живака за главен съставен елемент на еликсира на безсмъртието и това изобретение частично удостоверява техните догатки.

Експертите считат, че точно тази течност може да е изиграла основна роля за запазването на тялото на Син Жуи. Точният състав на това лекарство остава мистерия, защото течността се изпарява незабавно след контакт с О2. Въпреки това откриването на тази гробница разрешава на учените да учат антични практики за опазване на младостта и здравето.

Експертите не престават своите проучвания, надявайки се да разкрият тайните на този изумителен феномен и може би да намерят отговори на въпросите за безконечна младост.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР