В Кипър вдигат една от Covid забраните, засягаща младите хора.

...
В Кипър вдигат една от Covid забраните, засягаща младите хора.
Коментари Харесай

В Кипър вдигат ограничения, които засягат младите хора

В Кипър подвигат една от Covid възбраните, засягаща младежите. Три различни сюжета и категоризиране на публичните места в пет групи по равнището им на риск за разпространяване на ковид се разискват в проекта за деяние за унищожаване на рестриктивните мерки, който би трябвало да бъде квалифициран до 15 дни.

С първото облекчение на противопандемичните ограничения в Кипър от през днешния ден се позволява неимунизираните на възраст 12-17 години да посещават заведения за хранене, кафенета, театри. Тези места са неразрешени за всички малолетни и възрастни без ваксина от 15 декември. За да влязат обаче, младежите би трябвало да показват негативен 72-часов тест и да са съпроводени от изцяло имунизиран родител.

В същото време се стягат условията към личния състав в обществените домове за възрастни хора поради открития в тях огромен брой новозаразени. От през днешния ден имунизираните и преболедувалите чиновници би трябвало да показват 72-часов тест, а неимунизираните - 24-часов.

Действащите в този момент в Кипър ограничения против разпространяването на ковид са в действие до 17 февруари и до тогава не се чака друго тяхно разхлабване.

От началото на тази седмица записаните всеки ден случаи на новозаразени надвишават 3 000, което съгласно държавното управление и епидемиолозите не разрешава по-бързо унищожаване на ограниченията.

Здравното министерство и Научният съвещателен комитет създават проект за деяние за поетапно облекчение на рестриктивните мерки, според от развиването на епидемиологичната обстановка, който би трябвало да бъде приключен до 2 седмици.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР