В Кипър ще започне поставяне на четвърта доза ваксина срещу

...
В Кипър ще започне поставяне на четвърта доза ваксина срещу
Коментари Харесай

Кипър започва поставяне на четвърта доза Covid ваксина на уязвими групи

В Кипър ще стартира слагане на четвърта доза ваксина против ковид на хора от уязвими групи. Препоръката на Националния съвещателен комитет по имунизациите се внася за утвърждение на съвещанието на държавното управление през днешния ден и се чака да получи „ зелена светлина ”.

Четвъртата доза ваксина против ковид се предлага за хората над 70-годишна възраст, за здравни експерти и работещи в обществени домове, както и за хора с редица хронични болести.

За слагането ѝ се изисква да са минали 5 месеца от третата доза.

Новата имунизация може да стартира от началото на април, оповестиха от здравното министерство.

Националният съвещателен комитет по имунизациите предложи и използване на бустерна трета доза за 12 - 17-годишните младежи, която да е 6 месеца след втората ваксина.

През последната седмица в Кипър бе записано ново доста увеличение на броя инфектирани. След като в седем следващи дни новите Covid случаи бяха сред 3000 - 4000, в понеделник те скочиха над 5000, което е близо 5% от направените проби.

Заради утежняването на епидемиологичната обстановка на този стадий не се оферират спомагателни облекчения на ограничаващите ограничения, взеха решение на среща в понеделник членовете на Научния съвещателен комитет по пандемията и министърът на опазването на здравето Михалис Хаджипанделас.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР