В Кипър от днес започва нов етап на ваксинацията срещу

...
В Кипър от днес започва нов етап на ваксинацията срещу
Коментари Харесай

В Кипър започва слагане на нови бустерни дози срещу коронавирус

В Кипър от през днешния ден стартира нов стадий на имунизацията против ковид с използването на две нови бустерни дози - четвърта за хората от уязвими групи и трета за младежите. Заради растеж на коронавирус случаите ново облекчение на ограничаващите ограничения се чака чак за Великден.

Четвърта доза ваксина ще се слага от през днешния ден на хора над 80-годишна възраст и на тези, които живеят или работят в обществени домове, заяви здравното министерство. Изисква се да са изтекли 5 месеца след приемане на третата бустерна доза.
По-късно ще бъдат обхванати и хора над 70-годишна възраст, здравни експерти и страдащи от разнообразни хронични болести.
От през днешния ден стартира и използването на трета доза при деца и младежи на възраст 12-17 години, при изискване че са минали 6 месеца след втората им ваксина.
И двете бустерни дози са по избор.
Значителното повишаване на броя на новозаразените и приетите в болница с ковид през последните дни спря всевъзможни по-нататъшни облекчения на ограничаващите ограничения, които се очакваше да бъдат сложени на държавното съвещание през днешния ден.
Положителните случаи се задържат над 5% от осъществяваните всеки ден проби. В понеделник броят на новозаразените приближи съвсем 6500, което е връх от началото на пандемията в Кипър. Хоспитализираните пациенти доближиха 190, като 45% от тях са имунизирани.
Според здравните управляващи разхлабване на ограниченията е допустимо едвам към Великден.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР