В Киев усетиха заплаха - според украинска компания без руския

...
В Киев усетиха заплаха - според украинска компания без руския
Коментари Харесай

Без руския нефт икономиката на Украйна може да се срине

В Киев усетиха опасност - съгласно украинска компания без съветския нефт стопанската система на страната може да колабира и е застрашена даже националната сигурност, написа съветският вестник " Газета ".
Руският министър председател Дмитрий Медведев заяви през вчерашния ден, че се не разрешава износът на нефт и петролни артикули от Русия за Украйна. Това е ответна мярка след неотдавнашното разширение на глобите против Москва от страна на Киев.
Медведев заяви, че е подписал разпореждане за ограничение на съветския експорт на въглища, нефт и петролни артикули за Украйна. Москва уголемява и възбраната за импорт в страната на обособени типове украински артикули - артикули на украинското машиностроене, леката индустрия, металообработването, " чиято обща стойност предходната година е била близо 250 млн. $ ". Според премиера ред съветски артикули, в това число горива, от 1 юни т. година ще може да се изнасят в Украйна единствено с обособени разрешителни.
Забраната за експорт на съветски нефт и петролни артикули в Украйна може да провокира колапс на локалния пазар на горива и на цялата стопанска система, да подкопае националната сигурност, притесняват се от нефтопреработвателната компания " Укртатнафта ".
Предприятието се кани да преработва отсега нататък повече първични материали, идващи от каспийските залежи, с цел да обезпечи на Украйна петролни артикули в нужните количества. Същевременно " Укртатнафта " приканва управляващите в Киев да подкрепят всички рафинерии в страната да усилят производството.
По публични данни, представени от организация УНИАН, през 2018 година Украйна е внесла петролни артикули за 5.54 милиарда $. Според съветските митници федерацията е изнесла предходната година в Украйна артикули за 9.5 милиарда $, близо половината от които съставляват минерални артикули - основно нефт и въглища.
Експерти на " Газета " чакат новите ограничавания, наложени от Москва, да се отразят отрицателно върху украинската стопанска система и да усилят зависимостта й по-специално от беларуските петролни доставки. Украйна внася нефт и от Литва, припомня вестникът.
Bloomberg пресметна, че украинската стопанска система влиза в топ 10 на " най-нещастните " в света наред с тези на Гърция и Уругвай. За " най-нещастна стопанска система " бе провъзгласена Венецуела, а Украйна зае 6-ото място в класацията. Според организацията тези страни претърпяват тежки стопански разтърсвания и показват " незабележим прогрес в напъните да обуздаят повишаването и да върнат хората на работа ", прибавя " Газета ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР