В Киев пристигнаха с влак 16 еврокомисари (от 27) начело

...
В Киев пристигнаха с влак 16 еврокомисари (от 27) начело
Коментари Харесай

Половината Еврокомисия пристигна в Киев

В Киев дойдоха с трен 16 еврокомисари (от 27) отпред с председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. " Ние сме тук, с цел да покажем, че поддръжката на Европейски Съюз за Украйна продължава да е мощна ", написа Фон дер Лайен в " Туитър ". Това е четвъртото ѝ посещаване в Украйна след началото на войната преди една година.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел ще дойде на следващия ден в Киев за срещата на високо ниво ЕС-Украйна.

Украинското държавно управление съобщи, че чака от Европейски Съюз пътна карта за метода, по който да стартират формалните договаряния за участие. Киев си сложи прекомерно амбициозната цел да извърви за две години пътя към Европейски Съюз, само че Брюксел не предлага такава бърза писта. Присъединяването към Европейски Съюз е извънредно комплициран развой, който включва поредност от законодателни промени и хармонизиране на националното законодателство с европейското право.

Миналото лято на Украйна бе даден статут на претендент за участие в Европейски Съюз. Очаква се на срещата в Киев европейските представители да признаят, че Украйна е отбелязала прочут прогрес в някои сфери, като да вземем за пример правосъдните промени. През последните дни Киев даде мощни сигнали, че е решен да се бори с корупцията и постсъветската олигархична система. Очаква се също да бъдат разисквани форми на краткосрочна и дълготрайна помощ.

" Пристигнах в Киев, с цел да предам на всички украинци, които пазят страната си, най-силното обръщение на Европейски Съюз за поддръжка ", написа в " Туитър " ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, който подсети, че европейската помощ за Украйна от началото на войната възлиза на 50 милиарда евро.

Той не би се изненадал, в случай че страни като Съединени американски щати и Германия в последна сметка трансформират позицията си за доставяне на Украйна с бойни самолети. " Доставката на съществени бойни танкове на Киев в началото също беше доста противоречива ", сподели Борел на публицисти в Брюксел преди отпътуването си за Украйна. Той не отговори дали поддържа доставката на бойни самолети. „ Моята работа е да се пробвам да реализирам консенсус и един от най-хубавите способи за това е да не заемам позиция, която може да го заплаши “, сподели Борел.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР