В Киев имаше взривове. По предварителна информация няма жертви. Взривове

...
В Киев имаше взривове. По предварителна информация няма жертви. Взривове
Коментари Харесай

Българите в Украйна се въздържат от паника, опашки на бензиностанциите

" В Киев имаше гърмежи. По предварителна информация няма жертви. Взривове имаше и в Одеса, и в Харков. Призоваваме за успокоение. Министърът на външните работи разгласи, че към този момент има готовност и работа ще има оперативния щаб ". 

Това сподели пред БНР Антон Кисе, украински политик от български генезис, народен представител във Върховната Рада на Украйна. 

В предаването " Преди всички " се включи и доцент Даниел Бенатов, който живее в Киев. 

" Опасяваме се от дефицити на ток и нефт, има доста хора на бензиностанциите . Засега извикват хора с военни привички от войната в Донбас и професионални военни от запаса, към този момент такива хора са мобилизирани.  Най-страшното е суматоха, суматоха е по-опасна от детонация ". 

В украинската столица Киев има опашки пред бензиностанции и банкомати, защото хората се пробват да изоставен града. Това описа за " Хоризонт " Татяна Доценко - учител в Киевския университет " Тарас Шевченко ".

" Всичко живо се изнася от Киев. Опашки на бензиностанциите, главно поемат към Западна Украйна . Банкоматите към този момент работят с огромни опашки. До последно вярвахме, че на равнище дипломация ще се позволи въпроса. Не сме го очаквали в действителност. Паниката се усеща, за жалост, но… ". 

Николай Златов живее в село Михайловка, Одеска област: 

" В селата е умерено. Ракетите бият по градовете. Близките ми в Одеса са чули гърмежи, противовъздушната защита . Тук приканват за успокоение и хората да си стоят у дома ". 

 Опашка пред банкомат в Киев, 24 февруари 2022 г./Ройтерс
Бесарабската българка Татяна Станева, режисьор и продуцент, живее в Киев, сподели, че се чуват сирени и се търсят бомбоубежища

" Събираме документи. Президентът вкара военно състояние, само че успокоява хората, армията управлява . Помолиха ни, в случай че не е належащо, да не напущаме домовете си. Но има тапи по улиците. Полетите са неразрешени. Не знам дали е по-добре да не изчакаме, преди да избягаме от Киев. Най-безопасно е на село, в огромните градове може да няма ток, вода ". 

" Усетиха се гърмежи. В 6.00 часа ни разсъниха необикновени звуци, военни самолети, гърмежи ". Това сподели в изявление за предаването " Хоризонт до обед " Васил Митков от Запорожкото българско сдружение: 

" Всеки се бои за своя живот и за този на околните си, само че се надяваме, че с помощта на международната общественост ще затиснем агресивното предпочитание на Путин, който чисто символически като Хитлер в 5.00 часа сутринта стартира бомбардировки.  В самия град Запорожие има 10 000 - 15000 българи, а в нашата област има към 60 000 българи ". 

Александър Барон живее със фамилията си в Одеса.

Има доста фалшив вести, мъчно ни беше да разберем какво става. Предполагам, че цяла войска работи за деформиране на информацията, с цел да се ускори суматохата. И в Одеса има тапи, опашки на бензиностанциите. Обявеното военно състояние извика резервистите, само че може да се наложи и цивилни хора да получат военно обвързване ". 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР