В Каталуня буквално ври и кипи заради провеждащия се днес

...
В Каталуня буквално ври и кипи заради провеждащия се днес
Коментари Харесай

В Каталуня ври и кипи! Насилие и кръв тегнат над мача на Барселона

В Каталуня безусловно ври и кипи поради провеждащия се през днешния ден референдум. Областта желае да се отдели от Испания и изборите нажежават ситуацията. И даже мачът сред Барселона и Лас Палмас, който е плануван за 17:15 часа българско време е под въпрос.

Ръководството на Барселона се събра на незабавна среща, на която ще се разисква дали дуелът да се състои или да бъде отсрочен, написа Sport.

Полицията прави всичко допустимо, с цел да не допусне жителите на Каталуня да гласоподават, като по този метод се пробва да провали референдума. Има информации за най-малко 38 ранени в конфликтите с органите на реда, които са спрели достъпа до местата за гласоподаване.

Президентът на футболния клуб Хосеп Мария Бартомеу упорства за гаранции за ред и сигурност около срещата на “Камп Ноу ”. В тази връзка той чака да получи нужната информация от полицията в града. Логично е да се чака, че стадионът ще бъде цялостен не толкоз поради самия дуел, колкото като израз на взаимност измежду локалните жители.



 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР