В къщата е имало 26 души, които са били на

...
В къщата е имало 26 души, които са били на
Коментари Харесай

Осем души изгоряха в къща за гости на известен подземен бос

В къщата е имало 26 души, които са били на тържество, проведено от притежателя

Осем души, измежду които и деца, са починали при пожара в къща за посетители в Румъния. Една от жертвите е синът на притежателя на къщата, оповестява румънската телевизия Pro TV. Инцидентът е станал в село Тохани, в окръг Прахова, Южна Румъния, написа Блиц.

В къщата е имало 26 души, които са били на тържество, проведено от притежателя. 18 души са съумели да се изтеглят навреме. Пламъците изцяло обхванали вилата, a доста хора са блокирани в огнения капан на тавана. По-късно покривът и таванът се срутват.

Двама души - майка и малолетният ѝ наследник, са получили изгаряния и са превозени до незабавното поделение на Окръжната болница в Плоещ.Постройката, в която е зародил пожарът, е дървена с партерен и горен етаж. Сградата е от 2013 година и не е имала позволение за противопожарна сигурност.

През 2019 година е инспектирана и са открити голям брой нередности, за които са издадени шест наставления. Властите правят следствия.

Главният инспекторат на румънската полиция е изпратил екип от експерти от Националния институт по криминалистика, които да оказват помощ за следствието. Къщата за посетители, която изгоря на втория ден на Коледа, е издигната от бизнесмена Корнел Динику и в този момент комплексът включва " 21 стаи, в това число бунгала и колиби в гората и лозето, места за къмпинг и паркоместа “.

Името на предприемача Корнел Динику се свързва с няколко абсурда, в които беше забъркан подземният свят на румънската столица Букурещ. Местната преса написа, че през 1996 година Динику поема управлението на най-голямата група телохранители в квартала Реджи на румънската столица, а през март 1997 година бе наказан на 4 месеца затвор за закани и телесни повреди.

През 2000 година Корнел Динику се замесва в " Делото с багажника ", голям скандал, който провокира земетресение в Министерството на вътрешните работи. Уволнени са шефа на румънската столична полиция и управителни чиновници от " Борба с проведената престъпност ".

Тогава Динику дружно с двама съучастници откраднаха 500 000 $ и кг злато в бижута от мерцедеса на Михай Букуренциу, водач на подземния свят в кварталите на румънската столица Реджи и Гулещи. Кой е Корнел Динику, притежател на къща за посетители " Ferma Dacilor " Корнел Динику и двамата му бизнеспартньори са началници на бодигардовете в квартала Реджи на румънската столица. От своя страна Букуренциу споделя изрично: съизвършител на Динику беше хванат и малтретиран. Когато полицията се намеси, бе провокиран същински публичен трус.

Полицията беше упрекната в съучастничество, разкрита беше мрежа от наркотрафиканти и бяха осъществени десетки арести. За предприемача се писа още, че е взел участие в бизнес с диаманти, добивани от Сиера Леоне, в който попадат и имена на съветски предприемачи, свързани с разузнаването на Москва.

След този финален скандал Корнел Динику се отдръпва в Прахова, където отваря съдбовната къща за посетители Ferma Dacilor de la Tohani. Първоначално начинанието започва като дребен фамилен бизнес, само че с времето се уголемява. Комплексът Ferma Dacilor е създаден от бизнесмена Корнел Динику, който неотдавна навлиза и в други бизнес - производството на сирена и месни артикули, написа изданието Ziarului Financiar. Къщата за посетители се намира на по-малко от два часа от Букурещ и комплексът обгръща земя от към 40 хектара. Това е известна дестинация измежду тези, които желаят да изоставен Букурещ. Освен това наоколо до комплекса има голям брой винарни.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР