В Калофер започват проявите, свързани със 171-вата годишнина от рождението

...
В Калофер започват проявите, свързани със 171-вата годишнина от рождението
Коментари Харесай

Започват честванията за 171 г. от рождението на Христо Ботев

В Калофер стартират деянията, свързани със 171-вата годишнина от рождението на поета бунтовник Христо Ботев, която се навършва на следващия ден. 

В Националния музей „ Христо Ботев “ ще бъде показан късометражният филм „ На сбогуване “ и ще се организира среща с креативния екип, основал продукцията. Вечерта в постройката на читалището ще се състои тържествено заседание. 

След това ще бъде показана театралната режисура „ Духът на поета “. Митингът поклонение ще бъде на следващия ден на Централния площад в Калофер. 

И във Враца през днешния ден стартират деянията, свързани с отбелязването на 171-вата годишнина от рождението на поета бунтовник.

По традиция във Враца рождението на Христо Ботев на 6 януари се отбелязва в навечерието му с Ботева вечер в Историческия музей в града. Тази вечер тя ще стартира с галерия с движимости на поета-революционер. Експозицията е под наслов „ Христо Ботев - живот и дело “. След това ще има среща-разговор с Неда Антонова - единствената българка притежател на наградата „ Златен меч “, заяви БНР. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР