В какво се изразява перфектното пътуване? Посещение на исторически забележителности,

...
В какво се изразява перфектното пътуване? Посещение на исторически забележителности,
Коментари Харесай

Токио - най-безопасният град

В какво се показва съвършеното пътешестване? Посещение на исторически забележителности, един огромен и уморителен шопинг, опитване на обичайните ястия или пък от всичко по малко?

Всеки човек търси разнообразни неща, когато пътува. Но едно нещо сплотява всички туристи и това е желанието за сигурност и успокоение. Живеейки във времена, когато терористични офанзиви от ден на ден участват в новините, ние се чудим къде е най-хубавото място за отмора и разходка.

Е, класацията на Economist за най-безопасни градове се е погрижила да даде на туристите най-сигурните дестинации. В нея вземат участие 60 международни града, а критериите, по които се правят оценка са инфраструктура, цифрова, здравна и лична сигурност.

Победителят в класацията е Токио, който се подрежда на първото място за трета година. Макар да е най-населеният град в света, Токио е и най-безопасният като съумява да означи 92 точки от вероятни 100 за сигурност.

Сингапур е тъкмо зад него с 91.5, а още един представител на Япония - Осака, е трети с 90.9. Явно сигурността в тези градове не е спаднала и за момент, защото безусловно същата подредбра беше през 2015 и 2017 година.

Европа има едвам два представителя в влиятелната ранглиста. Това са Амстердам, който сега се бори с прекомерния огромен напор на туристи и Копенхаген, прочут със своите живописни крайбрежни къщи. Те се нареждат надлежно на четвърто и осмо място.

Единственият американски град, който влиза в класацията е столицата Вашингтон, която е сложена под номер 7. Чикаго, прочут като дома на най-голямата българска общественост в Америка, за малко не влиза в топ 10, защото стига единствено до 11 място по сигурност.

Според отчета на Economics, разбиранията на света за безвреден град са се трансформирали през последните години. Причина за това са тероризмът и измененията в климата, като хората търсят такова място, което ще може бързо да се възвърне от каквото и да е злополука.

За да бъде формирана класацията, екипът е изследвал градовете по няколко параметъра - превоз, застраховка против естествени и човешки произшествия, кибер офанзиви и реакцията на незабавните екипи.

Токио е преди всичко по цифрова сигурност, а Сингапур го побеждава в конкуренцията за инфраструктура и резистентност на постройките, както и при персоналната отбрана.

Едно от най-големите рухвания е това на Хонг Конг, който от номер 9 през 2017-а, в този момент се срутва до номер 20. Причината са множеството митинги, които напоследък се трансформират в много рискови и нападателни. Сблъсъкът сред жители и полиция от ден на ден отхвърля туристите от града.

Докладът демонстрира, че градове в по-развитите страни, се дефинират като по-безопасни. В дъното на класацията е нигерийският Лагос, който е оценен с едвам 38 точки.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР