В качеството си на кмет на Община Бургас подадох жалба

...
В качеството си на кмет на Община Бургас подадох жалба
Коментари Харесай

Кметът Димитър Николов: Незаконният шеф на КЕВР вдигна цената на водата в Бургас с 60%

" В качеството си на кмет на Община Бургас подадох тъжба до Административен съд София-град, с която желая анулация на решението на КЕВР за цената на водата в Бургас. В нея упорствам решението да бъде оповестено за незначително или незаконосъобразно, защото Община Бургас и жителите на Бургас са персонално наранени от него ", написа във " Facebook " кметът на Бургас Димитър Николов.

Кметът обръща внимание, че цената на водата е увеличена поради бъдещи вложения, които обаче сдружението ВиК към сегашния миг не е направило, а в това време събира средства за тях от крайния консуматор. " Общински съвет - Бургас не е одобрявал пределните цени на водата, които сдружение ВиК е предложило на КЕВР, като само е съгласувал програмата за вложения в общините.

Основен мотив за обжалването е разминаването сред наличието на решението на КЕВР и това, което е в съгласие от Общинските препоръки в Бургаска област.

С решението на КЕВР се утвърждават съответни индикатори и цени на услуги, предоставяни от оператора. Не такова обаче е решението, което са съгласували Общинските препоръки.

Новата цена на водата в Бургас е призната за " обществено търпима " от КЕВР, без за това да е регистрирана социално-икономическата конюнктура в страната и опцията на семействата да поемат този разход. ВиК не е предоставило нужните документи пред КЕВР, които да демонстрират по какъв начин ще бъдат изпълнени целите в Програмата за вложения.

Искането в жалбата до съда е решението да бъде оповестено за незначително, защото всички документи, на които се основава са признати от комисия, свикана от ръководителя на КЕВР - Станислав Тодоров, чийто избор след това е разгласен за противоконституционен ", счита Николов.

Той обръща внимание, че противоконституционно определеният ръководител, е свикал и взел участие в съвещанието на комисията, в което е признато решението за по-високите цени.

" Заявлението за по-високите цени не е показано на общините, членове на Асоциацията по ВиК. Тоест, решението е признато без знанието и единодушието на локалната власт. В жалбата упорствам за прекъсване осъществяването на решението на КЕВР и преразглеждането му ", изяснява още Николов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР