В качеството му на висша професионална длъжност в МВР, главният

...
В качеството му на висша професионална длъжност в МВР, главният
Коментари Харесай

Вътрешният министър обяви мотивите за смяна на главния секретар на МВР

В качеството му на висша професионална служба в Министерство на вътрешните работи, основният секретар е задължен да възнамерява и управлява работата в министерството и да дава отговор за тяхното осъществяване. Както и да координира обособените звена при осъществяване на съответните задания и действия.

Смятам, че основен комисар Петър Тодоров е виновен за неналичието на съгласуваност и надзор върху действия в Министерство на вътрешните работи, което е в директна връзка с настъпилата гибел на шестима полицейски чиновници при осъществяване на службените им отговорности в извънредно къси периоди.

Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов, който по-рано през днешния ден изпрати предложение до президента да издаде декрет за освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

Според Стоянов поради неналичието на надзор и съответни дейности от страна на основния секретар 2021 година до идването на постоянното държавно управление се следи огромен растеж на закононарушенията срещу личността, както умишлени убийства с особена свирепост, осъществени по време на битови кавги и/или домашно принуждение над дами. Вътрешният министър даде образец и с някои емблематични закононарушения през последната година, измежду които убийството на Димитър Малинов в Цалапица и бягството на обвинения причинител в чужбина, убийството на психолога Иван Владимиров – Нав от негов комшия, макар многото сигнали, както и мистериозното завръщане в страната на търсения Ангел Христов от „ братя Галеви “, който умря през юни.

Очаквайте още детайлности.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР