В жегите много трябва да внимаваме с какво се храним.

...
В жегите много трябва да внимаваме с какво се храним.
Коментари Харесай

Внимавайте с тези храни през лятото. Те могат да ви ОТРОВЯТ!

В жегите доста би трябвало да внимаваме с какво се храним. Някои артикули се скапват извънредно бързо и е значимо да помислим, преди да ги изядем. Става въпрос най-много за тези бързи закуски и всевъзможни други храни, които ги купуваме навън.

Ето кои са най-опасните храни в жегата, които могат да ни отровят:

• Суши

Японските ястия са известни с това, че се подготвят от сурова риба. Този хранителен артикул може да се скапе за броени минути. За предпочитане е даже лятото да се въздържаме от потреблението на суши. По-добре да заложим на порция печена сьомга, вместо това да подлагаме живота си на риск.

• Месо и всевъзможни типове риба
 Никой не ви го е казвал, само че това са храните, които предизвикват най-вече бръчки Никой не ви го е казвал, само че това са храните, които предизвикват най-вече бръчки
Времето не щади никой. Нормално е с придвижване на възрастта по лицето ни да се появяват бръчки. Това е необратим развой. Хубавото обаче...

Това са едни от най-привлекателните храни за мухите. Ако месото и рибата прекарват часове на открито, можете да сте сигурни, че ще имат компания от самото начало. Досадните инсекти пък са преносители на доста болести. Въздържайте се от тези хранителни артикули.

• Руска салата

В съветската салата участва солидно количество майонеза. Като се замислим какво би било съветска салата, в случай че не присъстваше този вкусен сос?! Тя е извънредно вкусна, само че лятото не се предлага потреблението й, в случай че приказваме за салата, стояла дълго време на открито.

Майонезата способства за ускорение растежа на бактерии.

• Хот дог
 Никога не комбинирайте яйцата с ТЕЗИ храни Никога не комбинирайте яйцата с ТЕЗИ храни
Да, всеки от нас всекидневно сервира на организма си купища нездравословни храни, които са врагове на храносмилането. Да не приказваме, че доста чес...

Често пъти решаваме да залъжем глада, купувайки си хот дог от кварталната будка. При изработката на сандвича се употребява кренвирш, чиято валидност след отваряне е не повече от 12 часа. Това е един от най-нетрайните артикули.

• Айран

Любима напитка, с която избираме да утоляваме жаждата и да се охлаждаме. Ако си я приготвите вкъщи, ужасно. Ако обаче сте решили да си поръчате чаша айран, по-добре се замислете дали в действителност да го вършиме. Не е несъмнено по какъв начин е съхранявано млякото, а както и сами знаете ферментацията е присъща за него.

Желателно е да изберете бутилирана вода и изрично няма да си навредите.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР