В изявление на министерството на външните работи се казва, че

...
В изявление на министерството на външните работи се казва, че
Коментари Харесай

Путин Няма Да Клекне! Мощен Ответен Удар На Гоненето На Руски Дипломати! Ето Какво Значи Това За България!

В изказване на министерството на външните работи се споделя, че през днешния ден е бил извикан английският дипломат в Москва Лори Бристоу и му е била предадена протестна нота. В нея се казвало, че английските " провокативни дейности " са довели до решението на доста западни държавни управления да изгонят десетки съветски дипломати от техните столици.

Преди дни Русия изгони 60 американски дипломати и закри генералното консулство на Съединени американски щати в Санкт Петербург, в отговор на решението на Вашингтон да изгони 60 съветски дипломати и да закрие съветското консулството в Сиатъл.

Лавров добави, че същите реципрочни ограничения ще бъдат взети по отношение на всички останали страни, изгонили съветски дипломати по отношение на отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия във Англия.

Русия ще експулсира четирима немски дипломати в отговор на решението на Берлин да изгони подобен брой съветски дипломати поради " аферата Скрипал ", заяви през днешния ден немското министерство на външните работи, представено от Франс прес.

" Това решение на Москва не е изненада ", съобщи немският външен министър Хайко Маас. По-рано през днешния ден немският дипломат в Москва бе извикан дружно с сътрудници от други страни в съветското външно министерство, с цел да бъде осведомен за това решение.

Русия е решила да експулсира четирима френски дипломати в отговор на решението на Франция да изгони подобен брой техни съветски сътрудници поради случая Скрипал, съобщи Франс прес, като се базира на френското министерство на външните работи.

" Решението, взето през днешния ден от Русия, да експулсира четирима чиновници на посолството на Франция не ни изненада. Само можем да съжаляваме за него и да напомним, че до този миг Русия отхвърля да даде предстоящите пояснения за офанзивата в Солсбъри ", сподели френското външно министерство в официално съобщение.

Русия гони и двама испански дипломати, съобщи Ройтерс. По-рано тази седмица Мадрид разгласи, че ще експулсира подобен брой съветски дипломати.

Москва реши да изгони и по един норвежки и финландски посланик, заяви още Ройтерс. По-рано Норвегия и Финландия взеха решение да изгонят по един съветски посланик.

Един ирландски посланик също ще бъде изпъден от Русия, в отговор на аналогична ирландска мярка.

Русия ще експулсира и петима дипломати от балтийските републики, съобщи ДПА. По-рано общо петима съветски дипломати бяха оповестени за личност нон грата в Литва, Латвия и Естония.

Двама италиански дипломати също ще бъдат изгонени от Русия, откакто Италия реши да изгони двама съветски дипломати, съобщи Ройтерс.

След извикването си в съветското външно министерство посланиците на Канада, Дания и Швеция си потеглиха, без да създадат мнения, съобщи ТАСС. Впоследствие стана ясно, че двама от деветимата работещи в Русия датски дипломати ще би трябвало да изоставен страната.

Русия реши също да изгони и 13 украински дипломати, откакто по-рано тази седмица от Киев си потеглиха 13 съветски дипломати, заяви още ТАСС.

Четирима канадски дипломати ще бъдат експулсирани от Русия, съобщи Ройтерс, като се базира на представител на канадската външна министърка Кристия Фрийланд. Решението е било взето, откакто Канада разгласи, че гони четирима съветски дипломати поради " аферата Скрипал ",

Русия си резервира правото на ответни ограничения по отношение на Белгия, Унгария, Грузия и Черна гора, които, дружно с редица западни страни, взеха решение да експулсират съветски дипломати, съобщи през днешния ден съветското министерство на външните работи, представено от ТАСС.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР