В Израел, страната коята засега е ваксинирала (на първи етап)

...
В Израел, страната коята засега е ваксинирала (на първи етап)
Коментари Харесай

Израел и Великобритания затягат мерките срещу коронавируса

В Израел, страната коята към този момент е ваксинирала (на първи етап) максимален % от жителите си,  последните старания за ограничение на разпространяването на COVID-19 доведоха до решение на държавното управление за стягане на ограниченията, което беше утвърдено от Кнесета. Новите правила влизат в действие в среднощ в четвъртък, 7 януари и ще останат в действие за минимум две седмици, оповестява The Times Of Israel.

По време на блокирането в цялата страна учебните заведения и детските градини няма да работят. Изключения вършат само някои специални училища. Забранено е събирането на повече от петима души в едно помещение, което прави невъзможноба работата на синагогите. Позволено е събирането навън до  10 души и до 5 на закрито.  (В момента 10 души могат да се събират на закрито, 20 на открито).

Всички офиси и компании ще бъдат затворени, като се изключи тези от жизненоважно значение, като се очаква списъкът на такива предприятия ще бъде понижен. Ограниченията ще важат и за професионалните спортове. Следващите най-малко 2 седмици няма да има нито спортни надпревари, нито тренировки. Позволени остават единствено самостоятелните занимания със спорт.   

 Излизането на открито е позволено на разстояние до 1 километър от вкъщи и единствено за закупуване на храна, медикаменти и артикули от първа нужда, както и посещаване на доктор. Забранено е ходенето и приемането на посетители. Броят на колите по линиите на градския превоз ще бъде понижен с 50%. Заведения за бързо хранене  и заведения за хранене ще могат да доставят храна по домовете на клиентите, само че визитите за взимане на храна за у дома са неразрешени.

Продължава да работи правилото, че  навън е разрешено да се излиза на разстояние не повече от 1 километър от вкъщи и единствено за закупуване на храна, медикаменти и артикули от първа нужда, както и посещаване на доктор. Забранено е ходенето и приемането на посетители. Броят на колите по линиите на градския превоз ще бъде понижен с 50%. Заведения за бързо хранене  и заведения за хранене ще могат да доставят храна по домовете на клиентите, само че визитите за взимане на храна за у дома са неразрешени.

Международното летище е отворено. Засега е разрешено да летят за чужбина всички, които към този момент имат билет. Останалите би трябвало да се обръщат за позволение към специфична комисия, занимаваща се с изключителни случаи.

Според публикуваните публични данни, сега в Израел има 64180 дейни случаи, 3527 са умрелите.  През последното денонощие са направени рекордния брой 129 711 теста, като заразени са се оказали 6.2%, а умрелите са 32-ма. През миналия ден са извършени 129 711 теста (рекордна цифра от началото на пандемията).  В 6,2% от случаите е открит ковид.

В Израел  националната акция за имунизация против новия ковид започва на 20 декември. Към 6 януари над 1,7 милиона израелци са получили първата доза ваксина на „ Pfizer “. 

 

  В Обединеното кралство , на фона на стремглаво нарастване на инфекциите, министър председателят Барет Джонсън отбрани пред Парламента решението си да вкара цялостен локдаун в  в страната. Излизайки пред Долната камара министър председателят увери, че става въпрос за победа в надправарата сред имунизацията и ковид, която ще избави доста животи, оповестява „ Дойче Веле “, представена от БГНЕС.

„ Целта ни е да имунизираме уязвимите хора за по-малко време, в сравнение с е належащо на вируса да доближи до тях - сподели Джонсън за мярката.  — Но с цел да спечелим това съревнование би трябвало да дадем на армията си от ваксинатори допустимо най-голямо предимство, като отново останем по домовете си ", добави той.

Джонсън съобщи, че с изключение на стягане рестриктивните мерки, включващо затваряне на учебни заведения, друга опция няма. Отпускането на ограниченията ще бъде последователно. Мерките ще бъдат преразглеждани непрестанно и че ще има законово обвързване да бъдат премахвани с изгубването на нуждата от тях. „ Намираме се на финалната права, само че вследствие на новия вариант, става все по-трудно ", призна министър председателят.

Пионер измежду  западните страни във имунизационната акция, почнала на 8 декември, Англия към този момент е ваксинирала 1,3 милиона души с имунизациите на от „ Pfizer / BioNTech “ и „ AstraZeneca / Оксфорд “.  

Англия разгласи в сряда още 1041 смъртни случая с ковид, като за първи път от април и началото на пандемията насам  броят на ежедневните жертви надвиши 1000, съобщи Агенция Франс Прес. Според последните данни в Обединеното кралство са починали  77 346 души - страната е в най-черните  статистики в Европа дружно с Италия - с регистрирани 62 322 нови ежедневни случая.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР