В Израел се случи необичайно явление, което направи силно впечатление

...
В Израел се случи необичайно явление, което направи силно впечатление
Коментари Харесай

Ярка светкавица при слизането на Благодатния огън: какво се случи в Йерусалим?

 В Израел се случи извънредно събитие, което направи мощно усещане на жителите на страната. По време на обичайното слизане на Благодатния огън небето над Йерусалим беше осветено от ярка мълния на метеор, който изригна във въздуха толкоз мощно, че звукът се чу в целия Израел.

Благодатният огън е свещено събитие, което се случва в църквата на Божи гроб, ситуирана в Йерусалим. Огънят поражда на мястото, където съгласно легендата е бил заровен и възкръснал Исус Христос. Според традицията този огън се придвижва в разнообразни страни за празнуването на Великден.

Този път обаче обичайното събитие беше допълнено от непредвиден естествен феномен. Ярък метеор мина над Израел и избухна в атмосферата, създавайки зрелищно шоу за локалните.

Метеорите са необикновени феномени и рядко се виждат. Още по-изненадващо е, че прелетя над града по време на Благодатния огън. Така жителите на Израел можеха да следят две удивителни феномени в един ден.

Заслужава да се означи, че метеорите могат да имат друга бляскавост, само че този беше извънредно ослепителен, тъй че можеше да се следи даже на дневна светлина. Яркостта му беше толкоз висока, че детонацията му в атмосферата се чу в цялата страна.

Така Израел получи неповторим театър на този ден – слизането на Благодатния огън и ослепителен метеор.


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР